Eyüp’te ‘Necip Fazıl Günleri’ başladı

2-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan ‘Necip Fazıl Günleri’nin açılış programı Eyüp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eyüp’te ‘Necip Fazıl Günleri’ başladı
Eyüp’te ‘Necip Fazıl Günleri’ başladı
GİRİŞ 03.05.2016 16:29 GÜNCELLEME 03.05.2016 16:29

Üstad Necip Fazıl, yeni nesil gençlere ışık tutmaya devam ediyor. Eyüp Belediyesi, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve 2-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan ‘Necip Fazıl Günleri’nin açılış programı Eyüp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panele, Eyüp Belediyesi Kültür Şube Müdürü Davut Akgül, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, konuşmacılar, lise öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Açılış panelinde konuşan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Öncü isimleri yeni nesillere tanıştırma derdiyle bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Necip Fazıl büyük bir dava adamı ve bir edebiyat öncüsüdür. Necip Fazıl’ın anlaşılması demek, yarın ki Türkiye’nin anlaşılması demektir” dedi.

ÜSTAD NECİP FAZIL’I GENÇLERİMİZE ANLATMALIYIZ

“Necip Fazıl gibi büyük dava adamlarını her zaman için, gençlerimize tanıtacağız ve bunların yol haritalarını öğreteceğiz” diyen Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü, “Necip Fazıl gibi büyük isimler bu toprakları aşkla mayalayan, dava ile güzelleştiren kahramanlardır “ifadelerini kullandı.

Eyüp Belediyesi Kültür Müdürü Davut Akgül ise Eyüp belediyesi olarak kültür programlarına hız verdiklerini ve bu tür programların devam edeceğini söyledi.

NECİP FAZIL GÜNÜMÜZÜN ÜLKEMİZİ YÖNETEN KADROLARINI DOĞURMUŞTUR

Panelin moderatörlüğünü Gazeteci-yazar Bünyamin Yılmaz ‘ın yaptığı programda, üstadın en yakın arkadaşlarından Mustafa Yazgan’da söz aldı. Üstad ile olan hatıralarını anlatan Yazgan, “Üstadı, Gaziantep buluşması sırasında tanıdım, beni çok etkiledi ve benim düşünce dünyamda fırtınalar uyandırdı. Necip Fazıl bizlerin her zaman öğretmeni olmuştur. Üstadın açmış olduğu çığır bugün ülkemizi yöneten kadroları doğurmuştur” diye konuştu.

Mustafa Yazgan’dan sonra konuşan Üstadın yakın arkadaşlarından olan Abdullah Işıklar’da üstadın sadece şiirleriyle ve edebiyatıyla değil, köşe yazılarıyla da düşünce dünyamızda büyük bir yeri olduğunu belirtti.

Programın sonunda öğrenciler Necip Fazıl şiirlerini seslendirdiler. Ayrıca Üstadın kendi sesinden yayınlanan belgeselde üstadın tanınmasına vesile oldu. Toplu çekilen fotoğrafın ardından program sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap