Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce düzenlenen 4. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın ödülleri, sahiplerini buldu.

Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 15.05.2016 11:05 GÜNCELLEME 15.05.2016 11:05

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce düzenlenen 4. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın ödülleri, sahiplerini buldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde hafız Uğur Ayvaz'ın Kur'an tilavetiyle başlayan törende, Türkiye'nin 81 ilinde ve İstanbul genelinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Törende konuşan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öztürk, bu yıl 360 bin kişinin başvurduğu yarışmada Türkiye'nin 81 ilçesinden ve yurtdışından internet üzerinden her yaştan binlerce kişinin yarıştığını, yarışmacılar arasında hapishanede tutuklu bulunan mahkumların da yer aldığını anlattı.

Öztürk, yarışmaya katılanlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Yarışanların kimi görme engelli, kimi mahkum, kimi köylü, kimi şehirli, kimi 4 yaşında, kimi 90 yaşında. 4 yaşındaki çocuk nasıl yarışır diye garipsenmiştir belki değil mi? Ufka Yolculuk her şeyi düşünmüş sağ olsun, okuma yazması olmayan yavrularımız için de bir gözetmen tahsis ettik. Onlarla gurur duyuyoruz. Bütün yarışmacılarımızı gönülden kutluyorum. Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışması olan bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışma. Bugün burada kendilerine ödüllerini takdir etmekten gurur duyuyoruz. Yarışmamıza destek veren dostlarımıza, bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Yarışmanın destekçilerinden Son Peygamber Platformu Başkanı Yahya Özkul da yarışmaya katılan herkesin kazanmış olduğunu ifade ederek, şunları vurguladı:

"Vadedildiği gibi başarılı olan kardeşlerimiz ödülleri alacaklar. Bu sembolik ödülleri hedef haline getirmek bu çalışmanın ve yarışmanın ruhuna da ters düşer. Büyük ödül için çalışıp, büyük ödül için yarışalım, Allah 'İşte yarışanlar ancak bunun için çalışırlar' diyerek kendi rızasını hedef koyuyor önümüze."

Dereceye girenlere Umre seyahati, dizüstü bilgisayar, tablet, altın ve para ödülünün yanı sıra "en genç" ve "en yaşlı" yarışmacılara da özel ödül takdim edilen törende, izleyiciler arasında yapılan çekilişle de 5 aileye tatil hediye edildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır