Cem TV test yayınlarına başladı

Alevilere yönelik yayın yapacak ilk televizyon kanalı olan Cem TV, test yayınına başladı. Televizyonun Muharrem (Şubat) ayında normal yayınına geçmesi planlanıyor. Cem törenleri canlı yayınlanacak...

Cem TV test yayınlarına başladı
Cem TV test yayınlarına başladı
GİRİŞ 03.12.2005 08:02 GÜNCELLEME 03.12.2005 08:02

Alevilere yönelik ilk televizyon kanalı olan Cem TV, test yayınına başladı. Cem TV'nin Genel Müdürü Kenan Kaplan, televisyon yayınlarında Aleviliği tanıtan programlar hazırlayacaklarını, Alevilerin 'yas orucu' tuttuğu 'Muharrem' (şubat) ayında normal yayınlara başlamayı planladıklarını söyledi.
Kamuoyunda, Alevi kültürüne yönelik yayınlarıyla bilinen Cem Radyo'nun sahibi olan 'Renk Radyo TV Yayıncılık Şirketi', şimdi de Cem TV'yi kurdu. Yenibosna'da bulunan Cemevi binasındaki stüdyolarında 40'a yakın çalışanı ile test yayını yapmaya başlayan kanal, 'Türksat 2' uydusundan yayın yapıyor.
Kanalın Genel Müdürü Kenan Kaplan, iki ay boyunca türkü yayımlayacaklarını, Alevilerin 'yas ayı' diye kabul ettikleri Muharrem ayında normal yayına geçmeyi planladıklarını söyledi. Kaplan, Alevilerin bir televizyona ihtiyaç duyduğunu belirterek, 'Aleviler söz ve yanıt haklarını TV ekranından özgürce kullanmayı, kültür, inanç ve geleneklerinin tanıtılmasını istiyor. Yayına şimdiden büyük bir ilgi var' diye konuştu.
Kanalın normal yayın akışına başladığında 'kültür-sanat' ağırlıklı bir yayıncılık yapacağını kaydeden Kaplan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Müzik, tiyatro ve sinema, aktüel programlar, sabah kuşağı, haber ve tartışma programları ile belgesellere ağırlık vereceğiz. Tüm Türkiye'nin TV'si olacağız. Aleviliğe 'tanıtım' düzeyinde eğileceğiz ve bu işlevi belgesellerle sürdüreceğiz' Her hafta 'cem törenlerini' canlı yayımlayacaklarını da belirten Kaplan, 'Diğer televizyon kanallarının Alevilere ayırmadığı vakti biz ayıracağız' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!