'Hopursan da bopursan da Ak Parti'

Engin Ardıç, anketleri ti'ye aldı: '2007 seçimlerini de AKP kazanacaktır. 2012 seçimlerini bilemem. Şimdi istediğiniz kadar anket düzenleyin, yüreğinizi soğutun... '

'Hopursan da bopursan da Ak Parti'
'Hopursan da bopursan da Ak Parti'
GİRİŞ 21.02.2006 08:12 GÜNCELLEME 20.09.2019 13:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış
 

Yazarlar / Engin Ardıç

 






 
 

Hopursan da bopursan da

 

 

 
 


 

Bazı meslekdaşlarıma acıyorum... Ne bu halkı anlayabiliyorlar, ne de güç yetirebiliyorlar. Anlar değil de sezer gibi oldukları zaman da halka tepkileri ya küskünlük, ya öfke.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara getirebilmek için yırtınıyorlar, ı ıh, bir türlü olmuyor. Neyse, devrimden vazgeçtiler artık. Hani darbe olsa onu devrim diye yutturmayı deneyecekler ama, o da çıkmıyor.

'İktidarın şimdiye kadar çoktan yıpranmış olması gerekir' diyorlar, iktidar sapasağlam ayakta.

Son zamanlarda yeni bir umut geliştirdiler: Faizler çok yüksek, paramız aşırı değerlendi, ihracat tıkandı, bu böyle sürmez, yeni bir krizin eli kulağında, eh o zaman da bu hükümet gider... Bu aynı zamanda 'memur aç, köylü perişan, artık bilinçleniyor, bunlara oy vermez' umuduyla da örtüşüyor. Cem Uzan bile bana 2004 belediye seçimleri öncesinde, 'halk uyandı, silip süpüreceğiz' demişti de, ayıp olmasın diye gülememiştim.

Hayır, öyle olmayacak.

Türk, 'rasyonel' değildir.

Ne gündelik hayatta, ne siyasi hayatta, davranış biçimleri 'batı kalıplarına' uymaz. O kalıbın içinde yoğurulmuş aydının beklentisine hiç uymaz.

'Kemal Abi kaçak villa yaptırmış' diye Kemal Abi'ye oy vermeyeceğini, ancak eski solcu geçinen zavallılar sanırlar örneğin.

Bu ülkede, aç da gezse sırf 'bunlar Müslüman adamlar' diye bunlara oy verecek milyonlarca köylü yaşadığını bir türlü anlayamazlar...

Çünkü 'kara kaplıya' göre aç kalan bilinçlenir, oyunu sağcılara vermez.

1965 seçimleri öncesinde CIA bir broşür hazırlamıştı, Ege Bölgesi'nde dağıtılıyordu... Broşürde, komünizmin kötülükleri uzun uzadıya anlatılıyordu... Halk kapış kapış alıyordu bu broşürleri... Amerikan yetkilileri sevinmiş ve heyecanlanmışlardı, Türk seçmeni Amerikan politikasına ilgi gösteriyordu!

Sonra meydana çıktı, halk bu broşürleri, kağıdı ince ve kaliteli olduğu için, sigara sarmak amacıyla kapışırmış!

Gençler bilmezler, altmışlı yılların başlarında, köye yakın geçerken yavaşlayan trenin yanında koşturup 'gasteee, gasteee' diye bağıran çocukları gören aydınlarımız, halkın okuma susuzluğu içinde olduğunu sanır, onlara tomar tomar gazete atarlardı trenin penceresinden...

Köylü, aydını öyle güzel kazıkladı ki en başından beri...

Bugün bile, uyanmamakta direnen bazı çemiş oğlanlar 'donla denize girme kampanyası' yapıp kendilerini lumpenlere kullandırtmıyorlar mı?

Türk, köküne kadar Osmanlı'dır. İlk kez 'alafranga olmayan' bir parti bulmuştur. Bu parti.ona DP, AP, ANAP, DYP'den falan çok daha yakındır.

Türk, köküne kadar Müslüman'dır. İlk kez kendini açıkça öyle tanımlayan bir parti bulmuştur, üstelik bunu daha önce yapmayı deneyen Erbakan ekibi gibi 'egzantrik' de değildir bu kadro.

Türk, birey değildir, bir türlü olamamıştır ama, köküne kadar bireycidir, solu sevmez. Kendine sol süsü vermeye çalışan bürokratı hiç mi hiç sevmez.

Bu iktidar, Osmanlı bozgunundan bunalmış halkın 'kollektif bilinçaltına' cuk oturdu.

Bugün enflasyon yüzde 6 gibi, neredeyse altmışlı yılların 'devr-i saadetine' yakın bir yerlere düşmüştür.

Türk parası uzun zamandır ilk kez 'paraya benzemiştir'.

Yabancı sermaye girişi, arzu edilen düzeyden uzaktır ama, 1 milyar dolardan 9 milyar dolara zıplamıştır.

Büyüme hızı, evvelki sene yüzde 8.9, geçen sene yüzde 5.8 olmuştur.

Üstelik, bazı 'matbuat esnafının' dışında hiçkimse koalisyon istemiyor artık.

İşte bu yüzden, 2007 seçimlerini de AKP kazanacaktır. 2012 seçimlerini bilemem.

Şimdi istediğiniz kadar anket düzenleyin, yüreğinizi soğutun. Bana da küfür edin, belki rahatlarsınız.

Akşam / 21.02.2006

 

 

 

 

 

YORUMLAR 8
  • deniz kazakoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    odesa katliamının sorumlusu ruslardır. rusların çeçenlere yaptığı katliamı kimse görmezden gelmesin.rusların her çeçen ailesinden en az bir kişiyi ve binlerce çeçen çocuğunu katletmesi sonucu odesa katliamı oluşmuştur.kesinlikle tasvip etmediğimiz bu olay çaresizliğin katliamıdır.
    Cevapla
  • Utku Keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    bir suçu daha vardı . Ermeni olmaktan daha önemli bri suçu vardı bu yazarın Yoksa bir sürü ermeni iş adamı dururken bu ayakkabısı bile delik olan bu adamı neden seçtiler Suçu sosyalist olmaktı Asıl suçu buydu Her sosyalist gibi halkların kardeşliğine inanıyordu Bundan dolayı da Ermenilerin Türk düşmanlığını, Türkler\'in Ermeni düşmanlığını engellemye çalışıyordu
    Cevapla
  • Öner Bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    Utanıyorum.... Seni yanlış anlayanlar, seni sırf gayrimüslim olduğun için Türk düşmanı ilan edenler adına, seni korumaktan aciz kalan devlet adına senden özür diliyoruz.Sen çoğu Türk asıllı Türkten daha çok Türk dostuydun.Ama bu ülke senin gibi değerlerin kıymetini hep kaybedildikten sonra anlıyor.
    Cevapla
  • atilla ülker 16 yıl önce Şikayet Et
    Hrant dinkin topraşı bol olsun ama... Ermenilerin hiç bşir devletini yıkmadık..doğu roma,persler,ermenileri tarumar etti..Selçuklular,osmanlılar döneminde ermeniler varlıklarını korudular..eski başbakanlarımızın hepsini ermeniler öldürdü,hiç bir ermeni maalsef bizimle ilgili iyi duygular beslemiyor...hırant dink e üzülüyoruz..ama ermenilerin bizimle ilgili hiçde iyi duygular beslemediğinin de farkında olalım..
    Cevapla
  • ahmet kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Seni anlamak. simdi insan olandan dilegim.Su kerincsiz cetesinin iddia ettigi hakaret yazisini okumasidir.evet su cümle gecmistir.\"türkün zehirli kanindan bosalacak yere ermenin asil kani..\"vs.en büyük sorun bir cahile dert anlatmak bu yazinin tamamini okusaniz.DINKin ermeni yönetimine kafanizdan olusturdugunuz bu türkün zehirli kani ermenin asil kani mantigini silin böyle bisey yok orada bunu ifade ediyor.aynen kuranda abdestsizken kismini kapatarak namaz kilmayiniz yazisini okumak gibi biseydir bu Hepinize Saglik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...