Sosyal Medyada kadınların fotoğrafı caiz mi?

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, ‘Sahur Vakti’ programında, kadınların sosyal medyaya fotoğraf koymasının dinen uygun olmadığı söyledi.

GİRİŞ 26.06.2015 16:31 GÜNCELLEME 26.06.2015 16:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kanal 7’de Ömer Döngeloğlu’nun hazırlayıp sunduğu Sahur Vakti programının konuğu Prof. Dr. Cevat Akşit oldu. Birçok dini konunun konuşulduğu programda Prof. Dr. Akşit, ‘kadınlar sosyal medyada herkesin görebileceği şekilde fotoğrafını yayımlayabilir mi?’ sorusunu da cevapladı. Evli ya da bekâr kadınların yüz, eller ve ayakları haricinde başka yerlerini açmasının dinen uygun olmadığını söyleyen Akşit, dolayısıyla sosyal medya hesaplarında da herkesin görebileceği şekilde kadınların fotoğraflarını yayımlamasının dinen yasak olduğunu belirtti. ‘‘Beni çok tutucu görenler Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsirine bakabilirler’’ diyen Akşit, ‘‘ihtiyaç yoksa bir kadın niye kendini gösteriyor ki? Kocasına göstersin’’ dedi.
 
İslam tarihinden ibretlik sahneler, Ramazan ayının huzuru, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mağfiret ve afiyet için edilen dualar Ramazan boyunca ‘Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti’nde yer alıyor. Programın bir diğer bölümü olan ‘Resulullah’ın İzinde’de ise Ömer Döngeloğlu’nun Mekke ve Medine’den gerçekleştirdiği Hz. Muhammed’in hayatından örnekler ekrana taşınıyor. Ömer Döngeloğlu İle Sahur Vakti Ramazan ayı boyunca her gece 01.15’te Kanal 7 ekranlarında…
 

YORUMLAR 9
  • kazim hür 8 yıl önce Şikayet Et
    adam a yolda giderken karın ve kızın ı beğeniyorum desen seni öldürür her halde. foto paylaşıyor internette diğerleride çok beğendik diye altına yazı yazıyor. adamın gıkı çıkmıyor. bu nasıl bir iş anlayamadım.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    memlekette gerçek müsmanlık ancak %10'dur kalanıda kendi zihniyeti müslümanlığıdır. yani nasıl dünüyor ve anlıyorsa öyle "müslümanlığı" kabul ediyor maalesef bu bir gerçek. yorumları okuyorum da ne kadar sapık insan memlekette türemiş, çok yazık çok.....
    Cevapla
  • palulu 8 yıl önce Şikayet Et
    sayin vatandas kadin namahremdir.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz neden kendinizi başkasına gösteriyorsunuz. hoca efendi..
    Cevapla
  • ZAZA 8 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi dinden bi haber olanlara dini öğretmek için
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Vatandaş Yorumun çok saçma !!!!
    Cevapla
  • cavit 8 yıl önce Şikayet Et
    saçmalığa bak hocayı namahrem zannetti bu vatandaş
    Cevapla
  • seyydii 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık canım hocam....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!