Medya Derneği'nden CHP'li Gök'e sert tepki

Medya Derneği, TRT'ye baskın düzenleyerek TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya saldırgan tavırlar sergileyen CHP'li Levent Gök'e tepki gösterdi.

Medya Derneği'nden CHP'li Gök'e sert tepki
Medya Derneği'nden CHP'li Gök'e sert tepki
GİRİŞ 12.01.2016 19:19 GÜNCELLEME 12.01.2016 19:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Medya Derneği'nden yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Levent Gök’ü, yönetim kurulu üyemiz TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya yaptığı saldırı sebebiyle kınıyoruz" denildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, milletvekili seçilmiş olmanın hiç kimseye, milletin herhangi bir ferdine saldırma, hakaret etme hakkı vermediği, bir gazeteciyi ve kamu görevlisini tehdit etme, hedef gösterme ayrıcalığı tanımadığı belirtildi.

Atanmış ya da seçilmiş olmanın fark etmediği, bunun, insanlık değerleriyle, terbiyeyle ve ahlakla ilgili bir mesele olduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Adı geçen CHP Milletvekili, TRT’de yayınlanan herhangi bir programla ilgili eleştirilerini onlarca farklı platformda dile getirme şansına sahiptir. Buna, çatısı altında olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi de dahildir. İstediği bakan ya da parlamenter ile görüşebilir, istediği konuda soru önergesi verebilir, istediği her yerde basın toplantısı düzenleyebilir. Bütün bu imkanlara sahip olduğu halde Levent Gök, TRT'yi 'basmayı', elindeki dosyayı fırlatarak ve bağırıp çağırarak 'kabadayılık' yapmayı tercih etmiştir. Bu aynı zamanda basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Ortaya çıkan nahoş ve talihsiz görüntülerin sebebi olayı başından itibaren bir şova dönüştürmeyi tasarlayan milletvekilinin kendisidir.

Herkes bilmelidir ki, TRT'nin görevi rejim bekçiliği değil kamu yayıncılığı yapmaktır. TRT'yi kuruluşundan itibaren millete değil kendilerine ait olarak görenler, halk kimi seçerse seçsin TRT'yi kendi çarpık zihniyetlerine göre yönetmeye alışmış olanlar, o günlerin artık geride kaldığını kabul edip, bu küstah tavırlarından vazgeçmelidir. Bu çerçevede, TRT Genel Müdürü, değerli üyemiz Şenol Göka’yı sergilediği sabırlı, dirayetli ve olgun tavır için kutluyoruz."

Açıklamada, "CHP Milletvekili Levent Gök’ü, yönetim kurulu üyemiz TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya yaptığı saldırı sebebiyle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 4
  • dogrusoz 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların ıclerınde vurmak kırmak basmak var...ancaaak KANAL D yı basamazlar cunku onların boraznıdırlar
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kudurması için Namaz,Oruç,Haç,Zekat demeniz yeterli
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve CHP zihniyeti dinsizlik temeline kurulmuştur. Ülkemiz için çok tehlikelidir.
    Cevapla
  • Arif kara 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlaer Akçak hainler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, Gazze'de sivillerin toplandığı alanı hedef aldı, çok sayıda şehit ve yaralı var
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda konuştu