Charlie Hebdo'dan Aylan Kurdi'ye tacizci iması

Charlie Hebdo dergisi "Aylan Kurdi büyüyünce tacizci olurdu" konulu bir karikatür yayınladı.

Charlie Hebdo'dan Aylan Kurdi'ye tacizci iması
Charlie Hebdo'dan Aylan Kurdi'ye tacizci iması
GİRİŞ 14.01.2016 11:16 GÜNCELLEME 14.01.2016 11:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, cesedi Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi karikatürü nedeniyle bir kez daha eleştiri oklarının hedefi oldu.

"AYLAN BÜYÜYÜNCE TACİZCİ OLACAK"

'Riss', Laurent Sourisseau, imzalı karikatürde Aylan Kurdi'nin büyüdüğünde 'Almanya'daki tacizcilerden biri olabileceği' iması var.

"Göçmenler" başlıklı karikatürde Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedi bir balon içinde görünüyor ve yanında "Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?" diye soruluyor. Bu sorunun altında da koşarak kaçan bir kadını, elleri açık halde kovalayan iki erkek görülüyor.

Karikatürün altında da Fransızca'da arkadan elle tacizde bulunanlar için kullanılan 'Tripoteur' kelimesi kullanılarak "Almanya'da tacizci" olabileceği ifade ediliyor.

TOPLU TACİZ OLAYINDAN SONRA..

Charlie Hebdo'nun bu karikatürü, Almanya'nın Köln kentindeki yılbaşı kutlamalarında 100'e yakın kadının göçmenlerden oluştuğu belirtilen gruplar tarafından toplu tacize uğramasının ardından geldi. Hiciv tarzı mizahı benimseyen dergiye sosyal medyadan tepki yağdı ve dergi 'ırkçılık' yapmakla suçlandı.

Twitter kullanıcıları karikatürü "iğrenç", "zevksiz" sözleriyle eleştirdi ve 'İslamofobik' olmakla suçladı. Tartışma yaran bu karikatür, derginin hedef olduğu ve aralarında ünlü karikatüristlerinde bulunduğu 10 kişinin öldüğü silahlı saldırının birinci yıldönümünden bir hafta sonra yayımlandı.

Geçen yıl Ocak ayındaki saldırının ardından yayımlanan provokatif karikatürler dergi içinde de tartışmalar doğurmuştu. Charlie Hebdo, önde gelen karikatüristlerinden ve saldırı sonrası ilk sayıyı tasarlayan Luz dergiden istifa etti.

YORUMLAR 10
  • Osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hak geldi batıl zail olacak.
    Cevapla
  • Muratas 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allaaah soyliyecek laf bulamiyorum bu vicdansizlik hayvanda bile yok
    Cevapla
  • erh5n 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar tam allahsız ya .kucuk bır bebek kı vefat etmıs olan bır bebek hakkında boyle yorum yapmak ınsanlık dısı bir şey. allah müslümanların yanında olsun.
    Cevapla
  • URFA 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Bunun Gibi Müşrikleri Kahır İsmiyle Kahr-ı Perişan Etsin .
    Cevapla
  • günay doğan 8 yıl önce Şikayet Et
    aylan bebekti ama sizin gibilerin insan olmadığı kesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri