Burcu Bakdur Ekşi Sözlük'te fenomen oldu

Youtube'daki "nedir" kanalıyla adından çokça söz ettiren Burcu Bakdur, Ekşi Sözlük'te yorum yağmuruna tutuldu. Ekşi Sözlük'ü açanlar Burcu Bakdur'un "Gelecek Nedir" videosunu sıkça gördüğünden ötürü yorum yağmuruna tutuldu. Burcu Bakdur'u olumlu veya olumsuz eleştirenlerin sayısı oldukça fazla. Bir anda Ekşi Sözlük'te ve Google'da aranan Burcu Bakdur kimdir? Neden bu denli ünlü oldu?

Burcu Bakdur Ekşi Sözlük'te fenomen oldu
Burcu Bakdur Ekşi Sözlük'te fenomen oldu
GİRİŞ 03.02.2016 14:07 GÜNCELLEME 03.02.2016 15:52

Burcu Bakdur, Youtube'daki "Nedir" kanalında güncel veya güncel olmayan kelimeleri kendine özgü bir şekilde anlatan; gerek akademik gerek alaycı üslup kullanan kişi. Burcu Bakdur genel olarak ilk başta Türk Dil Kurumu sözlüğünde o kelimenin tanımını arar. Haber7 ailesi olarak Burcu ismini Türk Dil Kurumu'nda olarak aramak istedik:

Burcu: Güzel koku, ıtır anlamına gelmektedir (TDK)

Burcu Bakdur'u bu denli fenomen eden durum ise hem Nedir programı hem de Ekşi Sözlük'teki "Gelecek nedir" videosu. Youtube'daki kanalını izleyen kişi oldukça fazla. Mizahi üslup sayesinde kelimeyi varyasyonlar üzerinden anlatıyor. Ünlü olduktan sonra ünlü kişilerle birlikte "nedir" sorusunu sormaya başlayan Burcu Bakdur, kendine has davranışlarıyla "gözde sunucu" olmayı başardı.

Ekşi Sözlük'te ise son günlerde Burcu Bakdur'un videosu yayınlanmaya başladı. Ekşi Sözlük'teki yazarlar Burcu Bakdur ismi üzerine tanımlar (yorumlar) yazmaya başladı.

Burcu Bakdur üzerine yazılan birkaç yorum:

burcucum burada yazılanlara aldırma. seni çok seviyoruz. sen bizim kıymetlimizsin. (bir dost) (perili ev sakini)

bayıldığım kadın. çok hoş, çok güzel, çok bıcır. kasvetli hatunlardan sıkıldım, şundan bir tane bulsam basıcam nikahı. hayır, hakkında bir linç falan başlatıldıysa destek olmak isterim, yazılanları da pek okumadım açıkcası. burcucum öpüyorum. (abdullah efendinin ruyalari)

ekşi sözlüğün vücut bulmuş hali. (pele)

kendisi hakkında yazılan ilk entrylere baktığımızda aşık olanından tut tatlılığını, güzelliğini çekiciliğini yere göre sığdıramayana kadar bir sürü yazar görüyoruz. son günlerde ise adeta bir kıyım başlatılmış durumda bu kadın kişisine. üzerinden sosyo-pskolojik tespit çıkar şerefsizim. (bayenlarc)

itici bulunmasının sebebi güzellik falan değildir kanımca. bir fenomen gibi lanse edilen nedir kanalı itici bulunmasına sebep bence zira aşırı bilgili biri olmamama rağmen bugüne kadar "vaay hakkaten bu ne ola ki?" diye izlediğim konuların sayısı 1-2 civarıdır o kanalda. 
yoksa eğer türk erkeği benim bildiğim türk erkeğiyse bırak göz altı torbasını makul düzeyde bıyıklı kızları bile acımaz güzel bulur. (polat2345)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'