Operasyonu dünya böyle duyurdu

Türkiye'nin fırtına obüsleriyle Suriye'deki YPG güçlerini bombalaması dünya medyasında geniş yankı buldu.

Operasyonu dünya böyle duyurdu
Operasyonu dünya böyle duyurdu
GİRİŞ 13.02.2016 18:59 GÜNCELLEME 13.02.2016 21:02
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Reuters, hükümet kaynaklarına dayandırdığını söylediği haberinde, Azez yakınlarında da YPG mevzilerinin Türk topçu ateşiyle vurulduğunu söyledi.

AFP haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ni kaynak gösterdiği haberinde, daha önce uyarı yapan Türkiye’nin Halep’te YPG mevzilerini top atışına tutuğunu ifade etti.Haberde YPG, Türkiye’nin yıllardır mücadele verdiği PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin silahlı kanadı olarak aktarıldı.

El Arabiya ise, Halep'in kuzeyinde bulunan Azez'deki YPG'nin kontrolünde bulunan alanların Türk fırtına obüsleri tarafından vurulduğunu duyurdu.

Al Jazeera, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü belirtmesinin ardından Türkiye'nin hava üssünün de bulunduğu YPG mevkilerini bombalamaya başladığını ifade etti.

The Hoffinton Post, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdürrahman, hedef alınan bölgeler arasında YPG'nin dün ele geçirdiği Miniğ askeri havaalanının da bulunduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • asssa 8 yıl önce Şikayet Et
    birkaç abd ve rus birliği vurulsun yanlışlıkla oldu deriz biraz gözdağı lazım
    Cevapla
  • İslam 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda müsluman kazanacak bunu onutmayin ne abd ne rus görunuste goclu olabilir ama bizim en guclu silahimiz dinimizdir silah devri bitiyo gorun mehdi aleyhiselam cikacaktir Allahin izniyle rabbim mazlumun yanindadir
    Cevapla
  • Bedia 8 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen gün birlik günü bizi birbirimize düşman etmeye çalışıp elimizi kolumuzu bağlamaya çalışıyorlar bizim bizden başka dostu yok ev artık gözünü cemaati muslimin
    Cevapla
  • Seyirci 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz basini kaldirmadan bunlari ezmeli yoksa yarin bize musallat olacaklar onun icindirki her zaman millet olarak devletimizin yaninda olmaiyiz simdi kardeslik zamanidir
    Cevapla
  • İslam birliği 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rab bu ümmetin gözlerini aç birlik olmak zamanıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı