Hürriyet'ten Hande Soral itirafı: Hiç yakışmadı!

Oyuncu Hande Soral'ın haberi olmadan çekilen fotoğrafını yayınlayan Hürriyet'e bir tepki de kendi Okur Temsilcisi'nden geldi.

Hürriyet'ten Hande Soral itirafı: Hiç yakışmadı!
Hürriyet'ten Hande Soral itirafı: Hiç yakışmadı!
GİRİŞ 28.03.2016 12:27 GÜNCELLEME 28.03.2016 12:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, gazetesinin oyuncu Hande Soral'la ilgili yayınladığı fotoğrafa tepki göstererek, bunun gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmadığını itiraf etti. 

Söz konusu fotoğrafta herhangi bir haber değeri olmadığı gibi, haberin cinsiyetçi anlayış barındırdığını ifade eden Bildirici, "bu fotoğrafa haber değeri katan ne? Bu fotoğraf Hürriyet'e ve Kelebek'e hiç yakışmadı" dedi. 

KADIN OYUNCUNUN MAHREM ALANINA MÜDAHALE

"Bu fotoğraf, kadın oyuncunun mahrem alanına apaçık müdahaledir" diyen Bildirici, "Bu fotoğrafa haber değeri katan ne? Kamu yararı, genel ilgi vb. olmadığı gibi okuyucuların böyle bir fotoğrafı merakla bekledikleri de söylenemez herhalde" ifadesini kullandı. 

"GAZETECİLİK YAPIYORUZ" DİYEMEZSİN

"Dünyada başka ülkelerde ve internetin kuralsız evreninde bu tür fotoğrafların yayınlanması da ölçü olamaz. Bu gerekçeyi öne sürmek, Hürriyet’i bir bulvar gazetesi kategorisine sokmaktır" diyen Bildirici, "Hem burası Türkiye, bu ülkede gazetecilik yapıyoruz. Açıkça söyleyelim, bu fotoğraf Hürriyet’e ve tabii Kelebek’e hiç yakışmadı. Modası geçmiş ve cinsiyetçi 'frikik gazeteciliği'nin yeni örneklerini bu gazetede görmemeliyiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Muhalif 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamda o gazeteden beklenecek bir haber. Madem çok normalse bu tür şeyler, aydın doğan kendi kızlarının torunlarının resimlerini de koysun.
    Cevapla
  • anKARA-pakistan 8 yıl önce Şikayet Et
    yooo bence tam yakıştı sanki hirriyet çok doğru bir gazeteymiş gibi konuşmayın bu haber tam da hurriyet gibi bir pis gazeteye yakıştı
    Cevapla
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Alman istihbarat i anlamak zor degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor
Abdullah Öztürk'ten Başkan Erdoğan'a: Sizi dünya yenemedi ben nasıl yeneyim