Medyadaki Pekerci

Sedat Peker operasyonunda flaş gelişme. Operasyon medyaya da uzandı. Polis, Peker'le ilişkisi olduğu ileri sürülen bir televizyonun haber müdürü için harete geçti. Suçlanan haber müdürü iddiaları reddetti!

Medyadaki Pekerci
Medyadaki Pekerci
GİRİŞ 25.10.2004 23:48 GÜNCELLEME 25.10.2004 23:48

Sedat Peker operasyonunda flaş gelişme. CNN Türk Haber Müdürü Ali Çağatay’ın Peker’le ilişkisi olduğu belirlendi. Yaşanan olay Türkiye’deki mafya, medya ve siyaset üçgenini bir kez daha gözler önüne serdi.

      

Uzunca süredir Peker’le bağlantılı kişiler üzerinde operasyonların  derinleştiren İstanbul emniyeti, teknik takip sonucu şok bir  gelişmeyi ortaya çıkardı.

      

CNN TÜRK’te haber müdürlüğü görevini yürüten Çağatay’ın Peker’le     ilişkisini belirleyen teknik takip ekibi durumu özel bir notla İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a iletti.

      

Notu alan Cerrah, derhal CNN Türk’ün üst düzey bir yöneticisini      Vatan Caddesindeki makamına çağırarak şu öneride bulundu:

      

' Haber Müdürlerinizden birinin Seda Peker çetesiyle münasebet ve     irtibatı tespit edildi… Konuyu takdirlerinize bırakıyorum. Gereğini       biz mi yapalım yoksa siz mi?'

      

Cerrah’tan bu bilgiyi alan CNN Türk yöneticisi, biranda neye      uğradığını şaşırdı. Cerrah’a teşekkür edip,”Biz gerekeni yapacağız”       diyerek makamdan ayrılan yönetici, merkeze gittiğinde Ali Çağatay’ın    istifasını istedi.

      

      ÇAĞATAY, “ İLGİM YOK!”

      

Cerrah’tan aldığı bilgiyle soluğu merkezde alan yönetici Ali       Çağatay’ı odasına çağırarak, konuya ilişkin bilgi istedi.

      

Bunun üzerine Ali Çağatay,Peker’le ilişkisi olmadığını belirterek       olayı inkar etti. Ancak yönetici, “ İzinli olduğun dönemde Balkan       kardeşler davasının hakimi Alanya’da tatil yapmışsınız. Bu tatili de       Peker organize etmiş. Emniyet bunu tespit etmiş. Boşuna inkar       etme,tüm deliller bunu ortaya koyuyor.”diye çıkıştı.

      

Yöneticinin ortaya belge koyması üzerine Çağatay,Sedat Peker       grubuyla olan ilişkisini itiraf etti. Çağatay’a olayın medyaya yansımaması durumunda görevine devam edebileceğini ifade eden yönetim, aksi durumunda istifanın kendilerine sunulmasını, sunulmaması durumunda ise görevine son verileceği deklare edildi.

       

      MEDYA OLAYA TEPKİLİ!

Yaşanan bu olay İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın medya   yöneticilerine karşı çifte standardı ve kıyağı olarak  değerlendirilirken, medya mensupları bir gazetecinin organize suç örgütü lideriyle işbirliği içerisinde olamayacağını ifade ederek, “ Burada olayı işleyen Çağatay, saklamaya çalışan CNN TÜRK ve yasal işlemleri başlatmayan Celalettin Cerrah suç işlemiştir.”diye yorum yapıyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler