D-Smart tüketiciyi aldatıyor mu?

Digiturk'e rakip olması amacıyla Doğan Grubu'nun kurduğu D-Smart'ın digital platforma girişinde birbirinden ilginç reklamlar verilirken Kanal D ve Star Haber'in ise tüketiciyi aldattığı ileri sürülüyor.

D-Smart tüketiciyi aldatıyor mu?
D-Smart tüketiciyi aldatıyor mu?
GİRİŞ 06.04.2007 17:35 GÜNCELLEME 27.08.2020 17:40

Star ve Kanal D Haber,Doğan Grubu'nun digital platform şirketi D-Smart'ın gelecek sezon için Turkcell Süper Lig yayınlarının ihalesine katılacağını duyurdu.

Benzer haberler Doğan Grubu'nun gazetelerinde de boy boy yerini aldı.Haberlerde D-Smart'ın önümüzdeki yıl Turkiye Süper Ligi'nin maçlarının yayın ihalesine gireceği duyuruluyordu.

Ancak kazın ayağı öyle değildi.

Çünkü Lig TV 2010 sezon sonuna kadar Turkcell Süper Lig'in yayın haklarına sahip bulunuyor.Yani D-Smart yöneticileri ya tarihleri bilmiyor ya da yanlış haberlerle tüketiciyi yanıltarak abone toplamaya çalışıyor.

Şimdi gözler Futbol Federasyonu ve Lig TV'de.
Bu yayınlara her iki kurumun da ne cevap vereceği,D-Smart'ın bu 'haksız rekabet' kokan bu reklam haberlerinin Rekabet Kurulu tarafından ne şekilde değerlendirileceği merak ediliyor!..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






 
MEDYARADAR YAZDI,DIGITURK UYANDI!..DIGITURK,D-SMART'IN 'ABONE OYUNU' İÇİN HANGİ AÇIKLAMAYI YAPTI?..
 
 
 Doğan Grubu'nun Dıgıtürk'e rakip olması amacıyla kurduğu D-Smart Süper Lig maçlarının yayını için 2008 yılında yapılacak ihaleye talip olduğunu belirtiyordu.Medyaradar'ın bu 'abone oyunu'nu bozan yayını üzerine Dıgıturk açıklama yaptı. 
 
İŞTE O AÇIKLAMA:

TURKCELL Süper Lig Yayın Hakları 2010 yılı sezonu sonuna kadar DIGITURK'te bulunmaktadır.

Bugün bazı gazetelerde yer alan ve kamuoyunu yanıltan '2008 yılında ihaleye talip olduğunu' belirten bazı kuruluşların, haberlerinin maksatlı olduğu görülmüştür.

Kamuoyunu yanlış yönlendirmekle birlikte Türk Futbolunu da karıştırma eğilimi hissi uyandıran bu tarz haberlerden yola çıkarak, 2010 yılı sezon sonuna kadar TURKCELL Süper Lig Yayın Hakları'nın DIGITURK'te olduğunun altını çizerek vurgularız.

Konuyla ilgili gerekli düzeltmeler yapılmadığı takdirde hukuki prosedüre başvurma hakkını da saklı tutacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.


Saygılarımızla,

Berna KÜREKÇİ

Kurumsal İletişimden Sorumlu
Genel Müdür Yardımcısı

 

 

 

 

 

 

 

 

Medyaradar

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!