Fİ Çİ dizisinin reytingleri hesaplandı! Eğer televizyonda yayınlansaydı...

Dijital platformda en çok takip edilen Fi yeni sezon Çi dizisinin internet üzerindeki izlenme oranları açıklandı. Başrollerini Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür ve Berrak Tüzünataç’ın üstlendiği, Fi yeni sezon Çi dizisinin televizyon ekranlarında yayınladığı takdirde nasıl bir reyting elde edeceği üzerinde duruldu. Habertürk yazarı Mustafa Doğan, Puhutv dizisi Fi’nin reytingini hesapladı ve Fi’nin açıklanan verileri üzerinden televizyonda reytingini yazdı. İşte, o rakamlar...

Fİ Çİ dizisinin reytingleri hesaplandı! Eğer televizyonda yayınlansaydı...
Fİ Çİ dizisinin reytingleri hesaplandı! Eğer televizyonda yayınlansaydı...
GİRİŞ 08.12.2017 11:26 GÜNCELLEME 08.12.2017 11:26

Geçen haftalarda dijital platformda izleyici kitlesi tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen ‘Fi’ ve devamı ‘Çi’nin toplam izlenme oranının açıklaması gerçekleştirdi. Açıklanan veriler doğrultusunda, 12 bölümlük Fi ve devamı olan Çi'nin ilk üç bölümü, toplamda 100 milyon izlenme sayısı elde etmeyi başardı. Yayınlanan 15 bölüm 17 milyon farklı kişi tarafından izlendi. Peki, Fi ve devamı olan Çi dizisi televizyon ekranlarında yayınlanıyor olsaydı bu rakam ne olurdu? Fi yeni sezon Çi dizisinin televizyondaki reyting oranları hangi sayıya tekabül ederdi? İşte, Habertürk yazarı Mustafa Doğan Fi ve devamı Çi'nin televizyon ekranlarında yayınlandığı taktirde izlenme sayısı üzerinde durdu. 

İŞTE, MUSTAFA DOĞAN'IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ O AÇIKLAMALAR...

Geçen hafta internet dizisi ‘Fi’ ve devamı ‘Çi’nin toplam izlenme rakamı açıklandı.

12 bölümlük ‘Fi’ ile devamı ‘Çi’nin ilk üç bölümü, toplam 100 milyon izlenme rakamına ulaşmış.

Yayınlanan 15 bölüm, 17 milyon farklı kişi tarafından izlenmiş.

Televizyonda yayınlansa bu rakamların reyting karşılığı ne olur diye merak ediyorsanız…

Açıklanan verilere göre dizinin her bir bölümünü ortalama 6.66 milyon kişi izlemiş.

Reytinglerin dakikalık olarak ölçüldüğünü, her dakikaya düşen izleyici sayısının sabit olmadığını ve paneldeki değişkenleri de dikkate alınca her defasında farklı rakamların ortaya çıktığını not edeyim öncelikle.

TNS’nin reyting evreni 57 milyon 290 bin kişi. Düz mantıkla bir dizinin reytingini evrenin yüzde 1’i ile yani 572 binle çarptığınızda onu kaç kişinin izlediği “yaklaşık olarak” ortaya çıkıyor.

Fakat benim yaptırdığım hesaplatmada çarpan ortalama 490 bin çıkmıştı. Ben de hesaplamamda bunu kullandım.

Buna göre…

6.66 milyon izleyicinin karşılığı 13.5 reytinge denk geliyor. 10 reytingin aslanın artık midesinde olduğu ve birkaç dizinin bunu geçebildiği günümüzde çok iyi bir sonuç.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor