Dünyayı ikiye bölen ses kaydını yapan ortaya çıktı

Sosyal medyada paylaşılan tek kelimelik ses kaydında 'Yanny mi, Laurel mi' denildiği çılgınlığının gerisindeki ses ortaya çıktı. New Jersey eyaletinden şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones, kaydın hikayesini anlattı.

GİRİŞ 22.05.2018 06:29 GÜNCELLEME 22.05.2018 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birçok insanın 'Yanny mi, Laurel mi' diye kavga ettiği, niye kimisinin 'Yanny', kimisinin 'Laurel' diye duyduğu konusunda akademik çalışmaların yapıldığı kayıttaki sesin sahibi ortaya çıktı: Şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones (64).

2007 yılında sanal sözlük vocabulary.com için ss kayıtları yaptığını belirten Jones, ''Ben 6 aylık bir süre içerisinde internet sitesi için 36.000 kelime kaydettim. Sesimin sosyal medyada bu kadar büyük bir tartışma yaratacağını tahmin etmezdim'' dedi.

 

 

 

Bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu gibi kendisinin 'Laurel' demesine karşın genelde 'Yanny' diye duyulduğunu teyit eden Jones, kendisinin de kaydı dinlediğinde 'Laurel' diye duyduğunu söyledi.

Oyuncu-şarkıcı, bunun farklı şekilde duyulmasını ''Bence insanların dinlemeyi yaptığı bilgisayarlar ve diğer cihazlarla, sesin nasıl bir işlemden, süreçten geçtiğiyle ilgili bir şey'' diye açıkladı. 

YORUMLAR 3
  • laurel 5 yıl önce Şikayet Et
    oh rahatladım ben de laurel duyduydum :)
    Cevapla
  • mst 5 yıl önce Şikayet Et
    pek önemli devlet meselesiymiş
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bu tür şeylerin haber olması bile garip, hiç haber değeri olmayan boş bir tartışma.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!