Kenal Işık'ın 56 yıllık sırrı! Sağlık durumu nasıl

21 Mart 2014'te gittiği spor salonunda geçirdiği kaza nedeniyle kafasını sert zemine vurup beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımda bulunan Kenal Işık'ın eski resimlerine bakmaktan korktuğu ortaya çıktı. Işık 2000 yılında verdiği röportajda bu durumu şöyle açıklamış...

Kenal Işık'ın 56 yıllık sırrı! Sağlık durumu nasıl
Kenal Işık'ın 56 yıllık sırrı! Sağlık durumu nasıl
GİRİŞ 24.10.2018 09:51 GÜNCELLEME 24.10.2018 12:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Kim 500 Milyar İster yarışması ile büyük bir hayran kitlesi kazanan Kenan Işık, eski resimlerine asla bakmadığını söylüyor... 

Kenan Işık Ankara Atatürk Lisesi'nde  öğrenciyken, tiyatrocu Muazzez Kurdoğlu'nun okulu ziyaretinde.Kenan Işık'la,  atv’de yayınlanan "Sıcak Saatler" dizisinde bir araya geldiğimizde, star olma  kaygısı taşımayan, gerçek bir sanatçı ve usta bir aktörle karşılıklı oynamanın  ve çalıştığı ortamda herkese yardımcı olma isteği ile dolu, sıcak, samimi ve  insancıl biriyle tanışmanın keyfini yaşadım.

 

 

Dizide oynadığım günlerde, sokakta karşılaştığım tanıdık, tanımadık hemcinslerim  onu çok beğendiklerini söyleyerek, oynadığım "sevgili" rolünden dolayı, bana  yarı şaka yarı ciddi sitemde bulunmuştu. Dizinin setinde, kendisi yüzünden  sokakta karşılaştığım sitemleri ona anlattığım zaman, hemen utanır ve şaka  yaptığımı düşündüğünü söyleyerek konuyu kapatmaya çalışırdı.

Söyleşi için bir araya geldiğimizde,  kadınlardan büyük bir hayran kitlesi olduğunun artık farkına vardığını, yine  mahcup bir tavırla, nihayet kabullendi. Ve sandıkta saklanan yılların, eski  fotoğrafların yaşamında nasıl bir yeri olduğunu anlatmaya başladı:

- Eski fotoğraflarla, geçmiş yaşamımla alakam yok benim. Asla açıp bakmam eski  resimlere; benim için dün diye bir şey yok. Dün silinmiş, yaşanmış ve bitmiştir.  Basında çıkmış röportajlarım, resimlerim de yoktur bende. Kesip saklamam.

- 'Dün benim için kapanmış bir sayfadır' diyorsun. Dünü nasıl bu kadar kesin  unutabiliyorsun? Zor bir şey değil mi bu?

- Geriye dönüp de söylediklerime baktığımda, sahneye koyduğum veya yazdığım bir 
oyunsa baktığım, bunlar hakkında hep tereddütlerim var. Mesela bugün, yazdığım 
oyunları bastırmıyorum. Üzerinde değişiklik yapılamayacak çünkü. Pişmanlık 
duymak, ileride "Keşke böyle yapmasaydım" cümlesiyle karşılaşmak istemiyorum. 
Yaşanan yaşansın ve bitsin istiyorum.

- Peki şimdi seçtiğimiz bu eski fotoğraflara bakmak nasıl duygular verdi sana?

 Fotoğraflardaki anlar gözümün önünden geldi geçti. Ama  hiç de hoş bir tat veya tatsız bir duygu bırakmadı bende. Tamamen nötr bir duygu  içindeyim eskiye karşı. Ne mutsuzluk ne de mutluluk verdi anlayacağın. Yani  fotoğraflara bakarken anımsayıp da "Ne hoş akşamdı" veya "Ne güzel bir dönemdi"  dediğim hiçbir şey yok. Hafızam da bu yüzden iyi değildir zaten. Bende hiçbir  şey kalmıyor. Yaşandığı an bitiyor. Geçmişe ait iz yok.

- Fotoğraf önemli değil o zaman senin için?

- Eğer mekan, zemin iyi oturmuşsa, sanat değeri taşıyacak bir fotoğrafsa severim 
fotoğrafı. Bir an, bir bakış, yanımdakine olan yakınlık ya da uzaklık,  insanların arasındaki münasebet o fotoğrafta vardır. Bu anlamda irdelenirse,  fotoğraftan çok hoş şeyler, hikayeler çıkabilir. Donmuş bir andır o. İnkarı da  mümkün değildir. Ama fotoğraflardan çok hoşlanmıyorum. Fotoğraf çektirirken  tedirgin olurum. Kamera karşısında son derece rahat olmama karşın fotoğraf  makinesi gördüğümde gerilirim, yüzüm allak bullak olur. Boş bakarım; ancak  çaktırmadan çekilen fotoğraflarım iyi netice verir bana göre.

Geçmişten bu kadar etkilenmemenin, geçmişi silmenin nedeni ne olabilir sence?

- Bende hep geleceği, yarını, bir sonrayı organize etmek gibi bir istek ve duygu 
vardır. Belki de tiyatro sanatçısı olduğum için. Sanatçının şu günkü halden  memnun olmayıp, dünyaya sanat yolu ile katkıda bulunarak gelecekte daha iyi bir  dünya yaratmak gibi bir görevi olduğunu düşünüyorum. Ustalarımızdan bize yüklü  bir şey bu; "Bugünü boşver. Yarın ne olacak; sen onu düşün." Bu duygu ile hep  geleceğin dünyasını, yarını düşünüyorum ben.

- Ama yarını organize etmek çabasıyla bugünü ve anı kaçırmıyor musun?

- Çok doğru söylüyorsun, anı kaçırıyor olabilirim. Yani benim hep böyle mutsuz  oluşum, duruşum, düşünceli oluşum bu yüzden olabilir. Mesela bir yere gittiğimde  hiç eğlenemem. Hep yarın veyapacaklarım vardır aklımda. Haklısın ben bu anı  yaşayamıyorum...

- Yarışmada mimiklerin çok önemi var. Tecrübelisin ama, insanlık hali yine de;  tedirgin olmuyor musun "Kim Beş Yüz Milyar lster?"de, yarışmacı ile göz göze 
geldiğin an?

İnsan çok değerli benim için. O  yarışma, orada bulunmak, orada bulunanlar çok değerli. Evet tedirgin oluyorum  bütün tecrübeme rağmen. Yarışmacı, ifademden yanlış bir anlam çıkartırsa diye  korkuyorum. Böyle bir tedirginliğim var. Bir cevap anında, ifademe göre yanlış  anlamayla düşünmesi ve cevaplaması gibi bir tedirginlik bu.

- Peki yarışmanın başında bu başarıya ulaşacağını bekliyor muydun?

- Hayır beklemiyordum ve bu yüzden başta kabul etmemiştim. Sonra Fatih Aksoy'un  doğru ve iyi yaklaşımlarına güvendiğimde kabul ettim, İyi ki kabul etmişim.

(Kenan Işık'ın 1963 yılında bir derginin artist yarışmasına gönderdiği fotoğraf , 17 yaşında)

(Röportaj: Mine Baysan - Hürriyet - 15 Nisan 2000) / Türk Nostalji

KENAN IŞIK KİMDİR?

Ünlü tiyatrocu Kenan Işık 4 yıldır yaşam mücadelesine devam ediyor. Kim 500 Milyon yarışması ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Kenan Işık'ın sağlık durumu merak ediliyor. Dört sene önce 21 Mart’ta gittiği spor salonundaki saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu yere düşen ve kafasını sert zemine çarptıktan sonra komaya giren Kenan Işık’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Çarpmanın ardından Amerikan Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alınan Kenan Işık 3,5 saatlik operasyonun ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

Kenan Işık, 1 Ekim 1947 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. Aslen Giresunlu olan Işık'ın babası Devlet Demiryollarından emekli bir memurdur. İlk okul dönemlerinden itibaren tiyatroya ilgisi olan Kenan Işık, İlkokul döneminde müsamerelerde rol aldı. Orta okul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da okurken ise Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı olmuştur. Kenan Işık, reyting rekorları kıran Kim 500 Bin İster yarışmasının sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir. 21 Mart 2014 günü Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Işık, ameliyata alındı. Ameliyatın 4 saat sürdüğü, sanatçının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek, kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bu nedenle beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Ardından eve çıkan Kenan Işık'ın tedavisi 4 yıldır evinde devam etmektedir.

KENAN IŞIK’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

4 yıl önce gitmiş olduğu spor salonun da saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu düşerek beyin kanaması geçiren ve o günden itibaren komada kalan usta sanatçı Kenan Işık'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Uzun bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra Almanya’ya bir kliniğe götürülen Kenan Işık’ın tedavisi şu an evden devam ediyor. Evde tedavisi devam eden Kenan Işık, yürüyemiyor ve konuşamıyor.

Kenan Işık'ın rol aldığı filmler ve diziler

Aşkın Dağlarda Gezer 

1990-Hanımın Çiftliği
1991-Sızı
1993-Süper Baba
1997-Sıcak Saatler
2002-Yeşil Işık
2001- 2002 Dadı
2000- 2004 Kim Beş Yüz Milyar İster?
2004 – Sayın Bakanım
2005-2007Kim Beş Yüz Bin İster?
2007- Fikrimin İnce Gülü
2008 – Kim Bir Milyon İster?
2009 – Dünya Bir Oyun Sahnesi
2010- 2011 Kelimenin Gücü
2011 – 2014 Kim Milyoner Olmak İster?

(HABER7) Derleme-Nusret Odabaş 

YORUMLAR 7
  • vay be arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    halaoğlu , RABBİM şifacın olsun emi! bütün sülalen köy halkın sana dua ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    uyansa yeniden uyumak ister ülkeyi görünce heralde
    Cevapla
  • Yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık yazık adama. Artik uyansın. Eski haline dönsün.
    Cevapla
  • Vadikizi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabim şifa versin dilerim rabimden onu ailesine kavuştursun
    Cevapla
  • Hakkarili 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan acil şifalar diliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu