Diriliş Ertuğrul 135.bölüm 2.fragmanı! İlk hamle geldi savaş başlıyor

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm tanıtımları yayınlandı. Son bölümün ardından büyük heyecan uyandıran ve izleyiciyi ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul 135.bölüm 2.fragmanı yine nefes kesti. Her bölümü farklı bir aksiyona sahne olan TRT 1'in dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'da sular durulmuyor. İşte dizini yeni bölümünde öne çıkanlar...

GİRİŞ 13.02.2019 09:50 GÜNCELLEME 13.02.2019 09:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

"Bir olan kefere parçalanmış alemle İslam'ı yendi. Lakin kıvılcım harlanmak için bir soluk bekler. Bu cengiz zafere kadar taşımak için yaşayacağız" diyen Ertuğrul Bey savaşın adımlarını atıyor. Yeni bölümü yine heyecan dolu olacak Diriliş Ertuğrul 135.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı ve oyuncu kadrosuna Engin Benli'ninde katıldığı Diriliş Ertuğrul 135.bölümüyle 13 Şubat Çarşamba akşamı TRT 1'de olacak. Nefes kesen bir bölüm ile gelecek olan Diriliş'te savaş yeniden başlıyor.

 

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 135.BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Dragos’un Ertuğrul Bey’i öldürmek için kurduğu tuzak Moğolların geldiğini öğrenmesi üzerine yine kendisi tarafından bozulmuştu. Ertuğrul Bey’i hedef alan bir oka kalkan olup onun canını kurtarmıştı. Herkes Zangoç’un kendini feda ettiğini düşünerek ona minnet duyarken Ertuğrul Bey bu durumdan şüphelenmişti. Peki, Ertuğrul Bey’in bu kuşkuları onu Zangoç’un gerçek kimliğine götürecek mi? Moğolların gelmesiyle plan değiştiren Dragos’un yeni hedefi ne olacak?

 

 

Diriliş Ertuğrul 135.bölüm
 
Ertuğrul Bey’in elinde olan sandığın ve vergi altınlarının peşinde olan Moğollar, en zalim komutanlarından biri olan Alıncak’ı vazifelendirmişti. Ani bir baskınla Kayı obasına gelen Alıncak Ertuğrul Bey’in otağını ele geçirip esir almış, Osman’ı alıkoyarak bilinmeyen bir yere göndermişti. Acaba Ertuğrul Bey, onları Alıncak’ın elinden kurtarabilecek mi? Moğolların gelmesi Umuroğullarının yaşamında ne gibi değişikliklere sebep olacak? Alıncak tarafından Söğüt’ün yeni uç beyi ilan edilen Beybolat Bey’e karşı Ertuğrul Bey  nasıl tavır alacak?  Obanın hatunlar sorumlusu olan Sırma, kayı hatunlarına nasıl davranacak?

TAHMİNLER...

Söğüt'e sinsice giren düşman Dragos artık açığa çıktı. Ertuğrul Bey'e kurduğu son tuzakla dikkatleri üzerine çeken Dragos'un sonu geldi. 

Moğollar kaleyi fethetmek için harekete geçti. Fakat gerçek tarihte bu böyle olmuyor. Bunun yerine ilerleyen bölümlerde Dragos ve Moğollar arasında zorunlu bir ortalık söz konusu olabilir.

Diriliş Ertuğrul 135.bölüm

Fragmanda görüyoruz ki Türk obalarından bir sürü çocuk alınmış. Bu çocuklardan biri de Osman. Moğollar bu çocukları "Mankurt" yapacaklarını söylüyor. 

Mankurt bir işkence çeşidi olarak sayılabilir. Son derece acı vericidir. Eski Türklerde ve Moğollarda bu görülür. Kafaları traşlanarak deve derisinden yapılmış bir başlık geçirilen insanlar güneşte bırakılırlar.

Zamanla kuruyan deva derisi kafaya sıkıca yapışı. Bu aradan yeniden uzayan saçlar yer bulamazlar ve kafanın içine (beyine) doğru uzarlar. Kişi zamanla hafızasını kaybederek yaşayan bir robota dönüşür. Bu acılar neticesinde "Mankurt" ismini alan insan, anne ve babasını dahi tanıyamaz hale gelir ve kendisine söylenen her şey sorgusuzca yapan bir köle olur.

Anadolu'da kullanılan "Mankafa" kelimesinin de buradan geldiği düşünülür.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 135.BÖLÜM FRAGMANLARI

YORUMLAR 5
  • mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    artık gerçek anlamda bir savaş sahnesi görsek
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanıtta oynayan adamı ne hale getirdiler.. Eski uysal halinden eser kalmamış.. İçerisindeki kötülüğü çıkartmışlar..
    Cevapla
  • zmc 5 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş Candır Can. Allah emeği geçenlerden razı olsun.
    Cevapla
  • avciturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Mogollara karsi yurutulen savas insallah yine 3-5 alp ve Ertugrul bey tarafindan gerceklesmez.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte böle bir şey yok kahraman yaratamak için yeniden tarih yazmanın saçmalamanın ne anlamı var Kahraman arıyorsanız Baybars görebilirsiniz moğolları yenip anadoluya geldiğinde bile anadoluda moğollara karşı kimse gelemdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı