Engin Akyürek kimdir? Aslen nerelidir ve yaşı kaçtır? Biyografisi...

Yeni sinema filmi Bir Aşk İki Hayat ile gündeme gelen Engin Akyürek kimdir? Yer aldığı projelerle dikkat çeken başarılı isim Engin Akyürek aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte Engin Akyürek'in biyografisi...

Engin Akyürek kimdir? Aslen nerelidir ve yaşı kaçtır? Biyografisi...
Engin Akyürek kimdir? Aslen nerelidir ve yaşı kaçtır? Biyografisi...
GİRİŞ 06.03.2019 10:41 GÜNCELLEME 06.03.2019 10:41

Son dönemlerde adını yeni sinema filmi Bir Aşk İki Hayat ile duyuran Engin Akyürek kimdir sorusunu merak edenler için işte yakışıklı oyuncu hakkında bilinmeyenler;

12 Ekim 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Engin Akyürek, fanatik Beşiktaş taraftarıdır. 2004 senesinde "Türkiye'nin Yıldızları" adlı yarışmaya katılan ve bu yarışmadan birincilikle ayrılan Engin Akyürek boyu ile de adından söz ettiren oyuncular arasındadır. 1.87 cm boyundaki yakışıklı oyuncu pek çok önemli projede yer almıştır.

ENGİN AKYÜREK HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Lise öğrenimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Bölümü'nden mezun olan Engin Akyürek, hayalindeki futbolculuğu idra edemeyince oyunculuğa yönelmiştir. Katıldığı yarışma programı ile hayatının dönüm noktasını elde eden yakışıklı oyuncu, daha sonrasında oyunculuk kariyerine başlamıştır. Engin Akyürek sevgilisi kim sorusunu merak edenler için Cansu Dere'den bir süre önce ayrılmış ve o zamandan beri hayatına kimseyi almamıştır.

Engin Akyürek Kimdir

ENGİN AKYÜREK'İN OYNADIĞI DİZİLER

2004 ve 2007 yılları arasında Yabancı Damat, 2007 senesinde Karayılan, 2009 senesinde Bir Bulut Olsam, 2010 ve 2012 yılları arasında Fatmagül'ün Suçu Ne?, 2015 ve 2015 yılları arasında Kara Para Aşk ve 2017 senesinde Ölene Kadar adlı dizilerde rol alan yakışıklı oyuncu Engin Öztürk, aynı zamanda sinemada da boy göstermiştir. Son dönemlerde çıkardığı kitap ile adından söz ettiren oyuncu, Bir Aşk İki Hayat adlı sinema filmi ile gündeme gelmeye devam etmektedir.

Engin Akyürek'in Rol Aldığı Filmler

2016 senesinde Kader isimli sinema filminde Cevat karakterini canlandıran Engin Öztürk, 2014 senesinde Farah Zeynep Abdullah ile kamera karşısına geçtiği Bir Küçük Eylül Meselesi adlı filmde Tekin karakterine hayat vermiştir. Bu zamana kadar pek çok ödül alan yakışıklı oyuncu; 2006 senesinde ÇASOD Oyunculuk Ödülleri'nde Kader adlı filmi ile Umut Veren Sanatçı ödülünü, 2007 senesinde 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde Kader filmi ile Umut Veren Sanatçı ödülünü, 2012 senesinde Televizyon Dizisi.com En İyiler Ödülleri'nde Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ve 2014 senesinde Televizyon Dizisi.com En İyiler Ödülleri'nde Kara Para Aşk adlı dizi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. Bergüzar Korel ile başrolü paylaştığı Bir Aşk İki Hayat adlı filmi vizyonda seyircisi ile buluşmaktadır.

KAYNAK: O KİMDİR KİM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı