Gündoğdu Bey, Diriliş Ertuğrul'a geri mi dönüyor? Açıklama geldi...

TRT 1'in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul'da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 5 sezondur ekranlarda olan Diriliş Ertuğrul'un dizisinde ani bir şekilde ayrılan Gündoğdu Bey karakterini oynayan Kaan Taşaner diziye geri mi dönüyor? Gündoğdu Bey gerçek tarihte Ertuğrul'un yanına nasıl dönmüştür. İşte dizi hakkında tüm merak edilenler...

Gündoğdu Bey, Diriliş Ertuğrul'a geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
Gündoğdu Bey, Diriliş Ertuğrul'a geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
GİRİŞ 21.03.2019 11:04 GÜNCELLEME 21.03.2019 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ekranların sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un son bölümlerinden sonra Gündoğdu Bey'in tekrar diziye döneceği iddia edildi. Peki Gündoğdu Bey kimdir? Gerçek tarihte Ertuğrul Bey'in yanına tekrar gelmiş midir?

 

 

GÜNDOĞDU BEY KİMDİR?

Gündoğdu Bey, Süleyman Şah'ın oğludur. Kendisi büyük olduğu için babasından sonra obanın başına geçmesi düşünülse de Ertuğrul'un çok keskin bir zekaya sahip olması ve cesareti sayesinde liderliği Ertuğrul Bey'e kaptırmıştır. Süleyman Şah oğlu Gündoğdu'da hiç şüphesiz yiğit bir bey idi.

 

 

Kayı obası bir yandan Anadolu'da kalmak istiyordu. Fakat burada çıkan fikir ayrılıkları iki obayı ayırdı. Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey yaklaşık bin çadır ile doğuya doğru yani ana vatana gitmiş Ertuğrul Bey ve kardeş Dündar Bey ise batıya doğru gitmişlerdir. Nihayetinde Osmanlı devletinin temellerini atan Ertuğrul Bey ve obası kocası bir imparatorluk olmuştur.

Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey'in hamlesi tarihçiler için büyük bir hata olarak yorumlanmıştır. Nitekim Gündoğdu Bey'in mezarı ve ölümü hakkında hiç bir belge yoktur. Böylelikle tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuşlardır.

Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey

KAAN TAŞANER DİZİYE GERİ DÖNECEK Mİ?

Peki Diriliş Ertuğrul'da şimdi neler olacak? Bilindiği üzere Moğol zulmüne maruz kalan Gündoğdu obasını Ertuğrul'un yanına göndermiş kendisine alpleriyle dağa çekilmişti. Son bölümde yaşanan vahim bir hadisede oğlu Süleyman'ın ölmesi üzerine Albastı'dan öcünü almak için tekrar diziye dahil olacak.

Bunun en büyük kanıtı ise Kaan Taşaner'in geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinde gazetelere verdiği demeçte "Bildiğiniz gibi Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılmıştım tekrar dönüş yapabilirim. Şuan tam olarak kesinleşmedi fakat görüşmeler devam ediyor. Bekleyip göreceğiz..." diyerek tekrar diziye dönebileceğinin sinyalini verdi.

YORUMLAR 5
  • IYI 5 yıl önce Şikayet Et
    en çok sevilen bir dizi, ve inanın insanlar bu dizi yüzünden turkiyede geliyor veya gelmek istiyorlar , lütfen gelenleri , aldatmayalım kandırmayalım, hoş gelsinler hoş gitsinler.
    Cevapla
  • hayran 5 yıl önce Şikayet Et
    Gündoğdu Beyimiz de gelince gayrı Kayıların önünde ne Albastı ,ne Alıncak ,ne de Hülagü denen o soysuz durabilir
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah döner çok kaliteli bir oyuncu
    Cevapla
  • tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    gelsin gelsin özledik Gündoğdu beyi
    Cevapla
  • keremcan 5 yıl önce Şikayet Et
    desenize yine milleti illet edecek,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı