Edebiyat, şiir ve fikir ile geleceğe hamle: Dilhâne

Aylık edebiyat, şiir ve fikir dergisi Dilhâne, Mayıs'ta 29. sayısıyla okurunun karşısına çıktı. Mehmet Akif, Necip Fazıl, Yahya Kemal gibi üstat şairlerin yer aldığı dergide ayrıca Dursun Ali Tökel'le yapılan söyleşi yer alıyor.

Edebiyat, şiir ve fikir ile geleceğe hamle: Dilhâne
Edebiyat, şiir ve fikir ile geleceğe hamle: Dilhâne
GİRİŞ 08.05.2020 15:10 GÜNCELLEME 08.05.2020 15:10

Bir insana erişmenin ve ruhuna dokunmanın en güzel yollarından biridir edebiyat. Kelimelerin birbiriyle olan aşkını anlatır ve bu anlatım sırasında insana dair olgularıyla bizlere dokunur. Dilhâne işte böylesine aziz bir uğraşın günümüzdeki temsilcisi olarak tüm topluma ulaşmayı amaçlayan bir edebiyat şiir ve fikir dergisidir. Dilhâne Dergisi’nin genel yayın yönetmenliği Ahmet Hamdi Köksal yapmakta. Dergi’nin grafik sorumlusu Gamze Demirelli. Editörlüğünü ise Kübra Seydioğlu üstleniyor. Derginin kadrosu yazarlarıyla birlikte toplam 65 kişi.

Edebiyat sahip olduğu varlığın içerisinde bir fikre sahiptir. Bu fikirle kavurur cümleleri ve ortaya bir dünya mirası ortaya çıkarır. Varlık gösteren dışa vurum bazen bir düz yazı olur bazense bir şiir. Eğer fikir kendisi bir şiirde bulursa her kelimesinde adeta bir rengin onlarca tonuyla karşılaşır insan. Bu anlam zenginliği ise edebiyatı yeşertir, insanın özüne dokunmasını sağlar. Edebiyat, şiir ve fikirlerin insana sağladığı huzuru ve yüceliği fark eden birçok söz ve kalem ustası; ömürlerini bu alanda sarfetmişlerdir. Aynı manevi değeri arayan nice insanın varlığını hoşgörü ve güzellikle karşılayan Dilhâne dergisi bu arayışın karşılığı olarak yeni yazarlar için de bir platform görevi görmektedir.

Öyle ki söz edilen amacın sonucu olarak Dilhâne Dergisi, okuyucularından ve yazı yazarak bir uğraşı ortaya koymak isteyen herkesten yazılarını beklemektedir. Bu yazıları bünyesine katarak diğer insanlara ulaştırarak hem yazarın gelişimini desteklemektedir hem de yazara duygu ve düşüncelerini başka insanlara aktarma olanağı tanımaktadır. Eğer sizlerde yazılarınızı paylaşmak isterseniz ilgili bilgileri dilhane.net adresinde bulabilirsiniz.

Bir fikrin hamurunu edebiyat ve şiir ile yoğururken, toplumdan yazılar alarak bu uğraşa değer katmanın bir başka boyutu daha bulunmaktadır. Hiçbir bir karşılık beklemeksizin edebiyat şiir ve fikre duyulan saygıdan dolayı tüm bu uğraşları yine toplumla paylaşmak. Bu sebeple Dilhâne dergisi insanlara ulaşabilmek için aylık yayınlarını, yapılan söyleşileri, yazıları ve daha birçok yazılı ve görsel ürünü dilhane.net adresinde hiçbir maddi karşılık olmaksızın insanlarla paylaşmaktadır.

Bir yandan değişen dünyaya ayak uyduran bir yandan da sahip olduğu öze günden güne değer katmayı hedefleyen Edebiyat şiir ve fikir dergisi olarak farklı konularda ve çeşitli türdeki ele alımlarıyla edebiyat dünyasında emin adımlarla ilerlemeyi sürdüren Dilhâne dergisi, siz edebiyat aşıklarını da pür heyecanla beklemektedir.

Dilhâne dergisi YouTube kanalına yüklediği edebiyat, şiir ve fikir dalında videolarla da görsel şölen sunmaktadır. YouTube kanalının içeriğinde bolca şiir videosunu arşiv olarak bulabilirsiniz.

Dilhâne’nin sosyal medya adresleri:

www.twitter.com/dilhanenet

www.instagram.com/dilhane_net

www.youtube.com/dilhanedergisi

www.dilhane.net

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!