Ülkede 'Diriliş' fırtınası! Ertuğrul Gazi'nin heykeli dikildi

Ülkemizde büyük bir ilgiyle izlenen 'Diriliş Ertuğrul' fırtınasına dünyadan yoğun ilgi devam ediyor. Pakistan'da bir site yönetimi, izledikleri Diriliş Ertuğrul dizisinin etkisiyle site çevresine dikilmek üzere iki Ertuğrul Gazi heykeli yaptırdı.

Ülkede 'Diriliş' fırtınası! Ertuğrul Gazi'nin heykeli dikildi
Ülkede 'Diriliş' fırtınası! Ertuğrul Gazi'nin heykeli dikildi
GİRİŞ 26.06.2020 19:14 GÜNCELLEME 26.06.2020 19:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Lahor kentindeki Maraghzar sitesi yöneticisi Şahzad Çima, yerel medyaya yaptığı açıklamada yaptırdıkları iki heykelin birini site önündeki caddeye diktiklerini, ikincinin ise halen site bahçesinde beklediğini söyledi.

 

 

Çok fazla site sakininin yönetimden Ertuğrul Gazi'yle ilgili talepte bulunduğunu aktaran Çima, "Heykelleri Kamalia şehrindeki metal ve fiber ustalarına yaptırdık. Heykelin dikildiği yere Ertuğrul Gazi Kavşağı diyeceğiz." dedi.

Çima, bölgedeki kavşakların isimlerini Müslüman savaşçılardan aldığını belirterek, "Bu küçük şeyler kim olduğumuzu ve İslami değerlerimizi hatırlamamızı sağlıyor." ifadesini kullandı.

Diriliş Ertuğrul, Pakistan

 

 

Dizinin ülkede çok izlendiğine dikkati çeken Çima, "Beni Ertuğrul Gazi'yle ilgili etkileyen en önemli şey, tüm Türk obalarını birleştirerek Osmanlı İmparatorluğu'nu kurması. Çocuklarımız bu diziyi izleyip iyi zaman geçirebilir ama aynı zamanda ilham almalılar." diye konuştu.

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın isteğiyle ramazan ayında devlet televizyonu PTV'de Urduca dublajlı yayınlanmaya başlayan dizinin ilk bölümü YouTube'da 60 milyon kere izlendi.

Dizinin Pakistan'daki YouTube hesabı "TRT Ertugrul by PTV" 6 milyon takipçiyi aşarken kanaldaki tüm videolar toplamda 700 milyon izleyiciye ulaştı.

YORUMLAR 4
  • Iğdırlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ecdadımızla gurur duyuyorum
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam Alemi güclenir 1 ve beraber kardeşçe iyilikle adalet le yaşarız hayırlısıyla Allah ın izniyle
    Cevapla
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler de heykeli dikilecek ecdada "aşağılık "diyor. Bizden olmadığını açık ediyor aşağılık. Lâkin bizden olanlar da ecdadın heykelini dikiyor. Kimmiş asıl kardeşlerimiz? Pakistan'a Selâm olsun.
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun Pakistan a selam olsun,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı