Özlem Tunca'yla Afyonkarahisar'da tarih kokan bir serüven

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevresindeki şehirlerin önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta şanlı tarihiyle Afyonkarahisar’dan evlere konuk olacak.

Özlem Tunca'yla Afyonkarahisar'da tarih kokan bir serüven
Özlem Tunca'yla Afyonkarahisar'da tarih kokan bir serüven
GİRİŞ 27.06.2020 11:54 GÜNCELLEME 27.06.2020 11:54

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak.

Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta kaymağı, haşhaşı ve en önemlisi Karahisar kalesiyle Afyonkarahisar’dan izleyici karşısına çıkacak. Özlem Tunca Afyonkarahisar’da ilk olarak kalenin eteklerinde yer alan tarihi mahalleleri gezdi.  Geçmişte hane olarak kullanılan şimdilerde ise müze ve restorana dönüştürülen konaklardan birine konuk olan Tunca, konak sahibinden eski günlerdeki yaşamı dinledi. Konakta kendileri için hazırlanan masaya geçen Dünyayı Geziyorum ekibi sofradaki yemekleri görünce gözlerine inanamadı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı UNESCO tarafından dünya mirası listesine giren ve Selçuklu döneminde yapılan Ulu Cami oldu. Özlem Tunca halk arasında kırk sütunlu cami olarak bilinen camideki ahşap işçiliği karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Sandıklı bölgesinde bulunan Akdağ tabiat parkını gezdi. Göl kenarında ormanların arasında dolaşan Dünyayı Geziyorum ekibi doğal yaşamın tadını çıkardı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'