Kitapseverlerin 'bir numaralı' dergisi yayımlandı

Üç aylık kitap dergisi Okur'un Eylül-Ekim-Kasım sayısı yayımlandı. Derginin dosyasını, "Bir Okumuş Hastalığı: Kitapgirlik" oluşturuyor.

Kitapseverlerin 'bir numaralı' dergisi yayımlandı
Kitapseverlerin 'bir numaralı' dergisi yayımlandı
GİRİŞ 10.09.2020 16:00 GÜNCELLEME 10.09.2020 16:00

Derginin tanıtım yazısından: 

15. sayımızla huzurlarınızdayız.

Hüzünlüyüz. Dergimizin yayın danışmanı, yolculuğumuzun başından beri büyük destekçimiz, dergi sevdalısı, vefakar dost ve abi Asım Gültekin’i asıl yurduna uğurladık. Allah gani gani rahmet eylesin… Söylenecek çok söz var belki ama onu şimdiden çok özlediğimizi ve hatırasının bizim için çok aziz olduğunu söylemekle yetinelim.

Asım Gültekin’in Cahit Koytak için kaleme aldığı yazıyı ve Yusuf Turan Günaydın’ın onun dergici ve okur yönüne dikkat çektiği metnini dikkatlerinize sunuyoruz.

Bu sayımızın dosya konusu kitapgirlik üzerine. Sadece belli yazarların, belli türden kitapların, yayınevlerinin, belli bir muhitin etrafında dönen okumaların ne kadar sağlıklı olduğunu işlemeye çalıştık. Dosyamızın sonunda yer alan Turgay Anar söyleşisini de bu gözle okumanızı öneririz.

Orta sayfa söyleşimiz Yazma Eserler Kurumu Başkanı Muhittin Macit ile. Kendisi hem kurumun yaptığı güzel çalışmalardan bahsetti hem de mirasa sahip çıkmanın önemini hatırlattı.

Bu sayımızda da ilk yazısını Okur’da yayınlayan genç yazarlar oldu. Onların katkısını önemsiyor, kendilerine ayrıca değer veriyoruz. Nitelikli yazılara ve yetenekli yazarları her zaman açık olduğumuzu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Salgın sürecinin etkilerini herkes gibi biz de fazlasıyla hissetmeye devam ediyoruz, dileriz bu dönemi hızlıca atlatır, yeniden kitapların merkezde olduğu etkinliklerde bir araya geliriz. Herkes için sağlık ve afiyet temenni ediyoruz.

Bize görüşlerinizi yazmak ya da katkı sunmak isterseniz okur@okurdergisi.com’a mail atmanız yeterli.

Daha güzel sayılarda buluşmak dileğiyle…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı