Kuruluş Osman’da yeni dönem başlıyor! Çok büyük sürprizler geliyor...

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın oyuncusu Celal Al, canlandırdığı Abdurrahman Gazi karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Kuruluş Osman’da yeni dönem başlıyor! Çok büyük sürprizler geliyor...
Kuruluş Osman’da yeni dönem başlıyor! Çok büyük sürprizler geliyor...
GİRİŞ 03.01.2021 12:51 GÜNCELLEME 03.01.2021 12:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karakteri Abdurrahman Gazi’yi canlandırırken platonun ruhunda yarattığı olumlu etkisine vurgu yapan Celal Al: “Kuruluş Osman dizisi benim için çok özel. Burası benim bir nevi ailem, yuvam gibi oldu. Yedi yıldır buradayız. Platomuz çok güzel. Zaten plato, bu set ruhumuza en çok dokunan tarafı. İçeri girdiğiniz zaman her detayına varana kadar o dünyanın 12’nci 13’üncü yüzyılındaki dünyanın etkisini görüyorsunuz. İnsanlara Osman Gazi’yi, Abdurrahman Gazi’yi, tarihi bütün karakterleri, ecdadı anlatmaya çalışmak ve çok güzel tepkiler almak paha biçilemez değerler. İnşallah daha çok layık olabiliriz ve bu büyük prodüksiyonda daha güzellerini de gerçekleştiririz” sözleriyle hislerini dile getirdi. 

 

 

“ABDURRAHMAN GAZİ İSMİNİN BÜYÜK BİR SORUMLULUĞU VAR”

Celal Al, karakteri Abdurrahman Gazi ile ilgili konuşurken duygularını saklayamadı: “Cennet mekan Abdurrahman Gazi’yi canlandırmak benim için büyük bir şeref. Hakkıyla, layığıyla onun hayatını anlatamayız kesinlikle ama hiç değilse ismini zerrecik de olsa insanların kulağına kaçırıyoruz. Onun isminin kahramanlığının üzerimde büyük bir sorumluluğu var. Bunun bilincinde olmaya çalışıyorum. Sonuçta kendisi Osmanlı’nın ilk dönemlerine hizmet etmiş aynı zamanda Aydos’un fatihidir. Böyle bir karakterin; şu üstümüze giydiğimiz kostüm, başımıza taktığımız sarığımızın, kuşandığımız pusatımızın ciddi manada sorumluluğu var üzerimizde. Sahneye girmeden önce cennet mekan Abdurrahman Gazi’den destur almaya çalışıyorum” şeklinde açıklamalar yaparak karakteriyle kurduğu bağı anlattı. 
 
“DİSİPLİNLİ BİR EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇİYORUZ”

Uzun soluklu hazırlık süreciyle ilgili konuşan Al, “Yedinci yıl olmasına rağmen her sezon sıfırdan alıp tam manasıyla eğitim alıyoruz. Tatil bittikten sonra dışarıda Celal Al gömleğimi bırakıp burada Abdurrahman Gazi rolüne manen ve bedenen bürünmeye çalışıyorum” sözleriyle rolüne bürünürken yaşadığı sorumluluk duygusunu paylaştı.



“O SAHNEDE AĞLADIM”

 

 

Celal Al etkilendiği sahnelerden heyecanla söz etti: “Bu kostümü giydiğim her an benim için çok özel. Bu kostümle beraber manevi manada duyduğum haz tarifsiz. İçlerinde etkileşim olarak, belki izleyicinin de çok etkilendiği sahne olarak iki sahneyi ön plana koyarım. Bir tanesi kolumun kesildiği sahne. Beni çok etkilemişti. Alpin kolunun gitmesi ölümden bile ağır bir şey ama teslimiyeti, vakuru, pes etmeyişi ve hekime bile ‘Hekim kolumu kesesin!’ deyip de kendi infazını verdirmesi çok büyük bir sadakat. Sahne o kadar etkilemişti ki hatta ağlamıştım sahnede. Diğer sahne ise Moğollar’a esir düştüğüm zamandır. İzleyici gözünde bayağı dramatik sahneydi” dedi.  
 
“ABDURRAHMAN GAZİ, ERTUĞRUL BEY’E KARDEŞ BAĞIYLA BAĞLI”

Ertuğrul Gazi’nin karakteri Abdurrahman Gazi ile ilişkisinden de söz eden Celal Al, “Abdurrahman Gazi için Ertuğrul Bey, komutanı olan, uzun yıllar hizmetinde bulunduğu otağının reisi, Süleyman Şah’ın evladıdır. Sadece bir bey değil, aynı zamanda beyinin yadigarı. Nasıl ki Ertuğrul Gazi için Abdurrahman babasının yadigarıysa, Abdurrahman Gazi için de Ertuğrul hem kardeşi hem sırdaşı hem de beyinin kanıdır. Öz kardeş değilse bile can kardeş bağıyla bağlı olduğudur. Sayısız cenge, sefere gitmiş, her türlü sıra vakıf olmuş ama duymam, görmem, bilmem düsturuyla hareket etmiş, ömrünü sadakatle çizmiş yaverlik şerefini en iyi şekilde yapmaya çalışmış birisi. Çok şükür senaristimiz, yapımcımız, yönetmenimiz, bütün ekip özveriyle birbirini beslediği için Abdurrahman Gazi de elinden geldiğince vasfını en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor” sözleriyle karakterinin öne çıkan değerleriyle ilgili de açıklamalar yaptı.

“DEVLET OLMA VAKTİ!”

‘Kuruluş Osman’ın gelecek bölümlerdeki sürprizlerinden de bahseden Al, “Kuruluş Osman’ın her bölümü çok heyecanlı ama emin olun bundan sonraki bölümler çok büyük sürprizler, çok büyük dramlar olacak ve heyecan git gide artacak. Çünkü artık devlet olma vakti” sözleriyle yeni bir dönemin başlayacağının işaretini verdi.

YORUMLAR 3
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluş Dirilişten çok kopuk Kusura bakmayın ama Cılkını çıkarmışlar Bu farkı birazda siz görün
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluş Osman,da Turgut Alp,in olmaması çok büyük hata!
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluş biraz uyanış a baksin da ders alsin arada dağlar var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"