Diriliş Ertuğrul'u izleyince olanlar oldu: Suriyeli ailenin yaptıkları herkesi hayrete düşürdü!

TRT1 ekranlarının ödüllü dizi projesi Diriliş Ertuğrul'un sıkı takipçisi olan Şamlı Şaban ailesi, o dönemin özelliklerini yansıtan gelenek ve görenekleri hayata geçirmeye başladı. Diriliş Ertuğrul yapımında aktarılan yaşam tarzına büyük bir ilgi duymasıyla beraber gördüklerini uygulayabilmek üzere kolları sıvayan Şamlı Şaban ailesinin yaptıkları duyanları şaşkına uğrattı.

Diriliş Ertuğrul'u izleyince olanlar oldu: Suriyeli ailenin yaptıkları herkesi hayrete düşürdü!
Diriliş Ertuğrul'u izleyince olanlar oldu: Suriyeli ailenin yaptıkları herkesi hayrete düşürdü!
GİRİŞ 03.03.2021 22:07 GÜNCELLEME 03.03.2021 22:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TRT1 ekranlarında elde ettiği başarısını sınır ötesine taşıyan, yalnızca ülkemizle sınırlı olmamakla birlikte birbirinden farklı coğrafyada yaşayan milletlerin de beğenisini toplayan Diriliş Ertuğrul dizisini takip eden Şamlı Şaban ailesinin hayatı bir anda değişti. Suriye'nin İdlib ilçesinde yaşamını idame ettiren Şamlı Şaban ailesi, hayranlık duyarak izledikleri Diriliş Ertuğrul dizisinde gözler önüne serilen gelenek ve göreneklerden etkilenince kendi yaşamlarına entegre etmeye başladı.

4 sene evvel Şam'dan göç ederek İdlib'in Sarmada beldesine sığınmak mecburiyetinde kalan Musa Şaban'ın AA muhabirine gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda, yayına girdiği dönemde yüksek izlenme oranlarıyla göze çarpan Diriliş Ertuğrul dizisi sayesinde çocukları ile Osmanlı kültürünün etkisi altında kaldıklarının özellikle altını çizdi.

Uyanış Büyük Selçuklu 24.bölüm fragmanı 'Suskunluğa boyun eğmeyecek' Bildiklerinden şaşmayacak

''KOSTÜMLE ATA BİNERKEN ÇOK MUTLU OLUYOR''

Diriliş Ertuğrul dizisindeki oyuncuların giysilerinin çocukların ilgisini çektiğini anlatan Şaban, "Çocukların talebi üzerine Türkiye'deki bir arkadaşıma kostümleri sipariş verdik. Çocuklar kostümle ata binerken çok mutlu oluyor." dedi. Şaban, "Türk dizilerini 3 çocuğumla takip ettik. Arapça dublajı yapıldıktan sonra Osmanlı Devleti'nin geleneklerini ve görenekleri anlayarak uygulamaya başladık." şeklinde ifadelere yer verdi.

Kardeşlerim 3.bölüm fragmanı: 'Mağduriyetler birbiri ardına sıralanıyor!' Talihsizlik yumağı...

''GİZLENEN GERÇEKLERİ ÖĞRENDİK''

TRT1 ekranlarında 2014-2019 arasında ekrana taşınan Diriliş Ertuğrul dizisinin bütün bölümlerini izlediğini dile getiren Şaban, "Osmanlı Devleti'nin 'işgalci ve baskıcı' bir devlet olduğu öğretiliyordu. Yayınlanan diziler sayesinde gizlenen gerçekleri öğrendik." sözlerini kaydetti.

Kuruluş Osman'la ününü yayan Yıldız Çağrı Atiksoy'dan kaygılandıran haber! Üzüntüye uğrattı...

''OSMANLI DİZİLERİNİ ÇOK SEVİYORUM''

Musa Şaban'ın 11 yaşındaki kızı Yemen, "Boş zamanlarımda babamın Türkiye'den getirdiği kostümü giyerek Cevher isimli ata biniyorum. Osmanlı dizilerini çok seviyorum. Tek hayalim Kudüs'ü fethetmek." dedi. İkinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Leen Şaban, Osmanlı dizilerini severek izlediğini belirtti. Şaban, "Ertuğrul'un eşi Halime hatunun kostümlerini getirttik." diye konuştu.

Diriliş Ertuğrul'un eskimeyen siması Engin Altan'dan inanılmaz proje! İzlemeye doyamayacaksınız

''İŞGALCİ VE ARAP DÜŞMANI OLARAK GÖSTERİLİYOR''

6. sınıf öğrencisi Gassan Şaban da Osmanlı tarihini çok merak ettiğini, babasına sürekli bununla ilgili soru sorduğunu vurguladı. Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı okullardaki kitaplarda Osmanlı devleti "işgalci ve Arap düşmanı" olarak gösteriliyor. Halkın bu sayede küçük yaşlardan itibaren Osmanlı'ya düşman olması amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Cahit Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada savaşlarda bile en merhametli dosthane ülke Türkiye'dir,hâlââ Türkiye'yi düşman gösteren ülkeler var,sakın inanmayın.
    Cevapla
  • Şemseddin yanık 3 yıl önce Şikayet Et
    Ergün kardeşim çok güzel özetlemiş yer yüzünde sömürgesi olmayan tek millet OSMANLI ELHAMDÜLİLLAH
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer osmanlı işgalci arap düşmanı olsaydı, sen arapça değil türkçe konuşurdun demiştim suriyelinin birine!... ve birden sesini kesti..... ki tarihe bakın rusyanın işgal ettiği yerlerde alfabe kiril alfabesi, fransanın işgal ettiği afrikadaki 20 üzeri ülke hâlâ fransızca konuşuyor... şimdi kim işgalci osmanlı mı?
    Cevapla
  • Nuray Başar 3 yıl önce Şikayet Et
    Buraya bir kalp bırakıyorum❤️
    Cevapla
  • min 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar