RTÜK Başkanı Şahin uluslararası yayıncıların Türkiye’ye geliş serüvenini anlattı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin uluslararası yayıncıların Türkiye’ye geliş serüveni ile ilgili 'Onlara Türkiye’nin hassasiyetleri var, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet büyüklerimize hakarete, terör propagandasına ve çocuk istismarına müsaade etmeyiz dedim.' dedi.

RTÜK Başkanı Şahin uluslararası yayıncıların Türkiye’ye geliş serüvenini anlattı
RTÜK Başkanı Şahin uluslararası yayıncıların Türkiye’ye geliş serüvenini anlattı
GİRİŞ 18.03.2021 19:18 GÜNCELLEME 19.03.2021 00:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Adem Metan’ın youtube kanalına röportaj verdi.

Üst Kurul toplantı salonu gibi RTÜK’ün pek bilinmeyen ancak önemli kararların alındığı mekanlarında yapılan çekimde Ebubekir Şahin, samimi açıklamalarda bulundu.

Üst Kurulun işleyişinden özel hayatına kadar pek çok soruyu cevaplandıran Şahin, internet üzerinden yapılan isteğe bağlı yayıncılıkla alakalı önemli mesajlar verdi.

ULUSLARARASI YAYINCILAR ARTIK TÜRKİYE’DE… 

Türkiye’yi dünya nezdinde zora sokmak isteyenlerin olduğunu belirten Şahin, uluslararası yayıncıların Türkiye’ye geliş serüvenini anlattı.

Şahin sözlerini şeyle sürdürdü:

“Türkiye’de enteresan bir yapı var veyahutta enteresan bir kesim var. Netflix Türkiye gelmesin, uluslararası bir kuruluşun Türkiye’ye gelmemesinden dolayı doğacak bir takım söylentiler; İşte Netflix Suudi Arabistan da bile var ama Türkiye’de yok görüyor musun?... Buna müsaade eder miyiz Allah aşkına. Böyle bir şey yok ki zaten. Netflix Türkiye gelsin diye bir talimat yok gelmesin diye talimat yok böyle bir talimat olmaz zaten. Biz almış olduğumuz eğitim, birikim ve mesleki tecrübeyle ve buranın yapısıyla birikimi ile üyelerimizin desteğiyle bu çalışmaları yapıyoruz.  Uluslararası alanda söz sahibi olan Amazon gibi Spotify gibi yerli olan Blu TV gibi, exxen gibi  puhu TV gibi bu alanda yayın yapan sektöre destek olan biz kuruluşlara lisans verdik bunlar mağazanın bir şey çok güzel bir şey.”

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Seç-izle platformlarıyla sıkı bir diyalog halinde bulunulduğunu anlatan RTÜK Başkanı Şahin, Türkiye’nin hassasiyetlerini ifade ettiklerini uluslararası yayıncıların da söylenenleri dikkate aldığını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere devlet büyüklerimize hakaret edilmesine, terör propagandası yapılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Şahin, değerlendirmelerini şu cümlelerde sürdürdü:

“Türkiye’de hassasiyetler var bunlara dikkat etmeniz lazım dedik. İlk başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet büyüklerine hakarete müsaade etmeyiz dedim. Teröre ve provokasyona asla müsaade etmeyiz dedim, milli ve manevi değerlerimize hakarete asla müsaade etmeyiz dedim. Hepsini söyledim bölünmezliğimize birlik ve beraberliğimize ve bu alandaki yayına müsaade etmeyiz dedim. Bununla ilgili olarak kabul ediyorlar ve yavaş yavaş bu alanda düzenlemeleri yapıyorlar”

18 YAŞ PIN UYGULAMASINI İSTEDİK YAPTILAR

Çok tartışılan sansür iddialarına da değinen Şahin, RTÜK’ün anayasa gereği sansür uygulayamayacağını ancak milli ve manevi değerlerin korunması için mücadele edildiğini kaydetti:

“Çocuklarımız ile ilgili 18 yaş pin uygulamasını ilk defa dünyada biz istedik ve yaptılar bütün kuruluşlar yapıyorlar dizilerde filmlere bunlara dikkat ediyorlar. Minnoşlar diye geçen bir diziye biz kurul kararı aldık dünyada yayınladılar burada yayınlanmasına müsaade etmedik. Dünyada yayınlandıktan sonra pişman oldular çünkü bu yüzden ciddi anlamda Netflix abone kaybetti Ve oraların otoriterleri bizden bilgi aldılar siz nasıl öngördünüz diye. Onİki yaşındaki çocuklarla çekilmiş bir filmde +18 işareti verir misiniz?  

“RTÜK HERKESE EŞİT MESAFEDEDİR”

Taraflı kararlar alındığı iddiasıyla RTÜK’ün özellikle sosyal medyada hedef gösterildiğini de söyleyen Şahin, “bazı yayın kuruluşları RTÜK’ü hasmı olarak görebilir ama biz göremeyiz. Çok haksızlığa uğramış Başkan olarak söylüyorum. RTÜK’ün hiçbir yayın kuruluşuna karşı hasmane bir tutum sergilemesi mümkün değildir. Bir kesim yaptığımız hiçbir güzel işi görmüyor. Maalesef RTÜK’ü sansür kuruluşu gibi görenler var. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?  RTÜK bütün Türkiye’deki 1289 yayın kuruluşuna eşit mesafede hareket eder.” dedi.

YORUMLAR 5
  • mry 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu din istismarı yapan ve bundan para kazanan cemaat tv lerine ve dolandırıcılık yapanlarada herhalde tedbirleriniz vardır. birde değerler derken Osmanlı sizin değeriniz değil herhalde .
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Başkan bu park tv, 19 tv gibi gece kusaginda cinsel guc arttirici ilac, gunduz kuşaginda hoca ayağina çörek otu satan, hattabu aralar afrikaya vs. para toplayan tv lere ne kadar göz yumacaksiniz? Bence kontrolünüzden cıktığı icin birsey yapamiyorsunuz. Başindan beri göz yumuldu göstermelik cezalarla. Milletin dini duygularini istismar ediyorlar.
    Cevapla
  • kaan kaan bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    musluman ahlak yapısını aıle kurumunu nabıcaz sahınbey
    Cevapla
  • Attila 3 yıl önce Şikayet Et
    Netflix çöp zaten. İçerik rezalet. Imdb 6 puanlı filmleri toplamışlar. Kaliteli içerikler çok az. HBO içerikleri sayesinde Blu TV az ama öz içeriklere sahip.
    Cevapla
  • hehe 3 yıl önce Şikayet Et
    reklam yapma. blutv nere netflix nere...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor