Türk senaristinden yepyeni Hollywood projeleri geliyor!

Hollywood’un ödüllü senaristi Nilüfer Özmekik, sadece Türkiye’ye yönelik değil, dünya çapında da ses getirecek yepyeni projeler üstünde çalıştığını açıkladı.

Türk senaristinden yepyeni Hollywood projeleri geliyor!
Türk senaristinden yepyeni Hollywood projeleri geliyor!
GİRİŞ 19.05.2021 01:08 GÜNCELLEME 19.05.2021 01:34

Türkiye’de senaryosunu kaleme aldığı “Aşk Uykusu” sinema seyircileriyle ve “Sosyetik Gelin” isimli romantik komedi projesiyle; televizyon izleyicileriyle buluşan Nilüfer Yenidoğan Özmekik, bu yaz hem Kanal D’ye yazdığı iki televizyon filmini Türk seyircilerinin, şu anda prodüksiyon aşamasında olan “Firebird” ( Ateş Kuşu) filmi ise tüm dünya seyircilerinin beğenisine sunulacak.

Los Angeles ve Nevada eyaletlerinde çekilmesi planlanan, gerilim, aksiyon ve kara komedi türündeki projenin final sahnesi, tarihi “Death Valley”(Ölüler Vadisi) parkında çekilecek. Son derece eğlenceli ve hareketli, zeki oyunlarıyla dolu olan filmin, özellikle genç izleyicileri hedeflediği belirtildi.

Özmekik, özgün projenin sadece dünya çapında festivallerde yarışmasının yanında, gişe başarısı da getirmesi için son derece başarılı oyuncularla görüştüklerini ifade etti. Olası oyuncu kadrosu içinde Oscarlı ünlü oyuncu Nicholas Cage’in yanında, Liam Hemsworth, Britt Robertson gibi başarılı, genç sanatçılar da yer alıyor.

Tek mekanda geçen, zekice tasarlanmış, eğlenceli ve aksiyon dolu projenin sinemalarda gösterimi yanında, dijital platformlarda da yayınlanması için Amazon, Hulu ve Apple Tv ile görüşmeleri şimdiden başlandı.

Bunun yanında Özmekik, ‘Off-siders’ isimli kadın futbol takımının maceralarını işleyen dizi projesiyle ilgili Netflix’le görüşmelerin sürdüğünü ve şu anda kendi yazdığı, Türkiye ve Amerikan ortak yapımı olan yüksek bütçeli bir komedi filmi projesinin kesinleştiği müjdesini verdi. Filmin oyuncularıyla ilgili henüz bilgi vermek istemediğini söyleyen Özmekik, son derece önemli isimlerin oyuncu listesinde olduğunu ve seyirciye büyük sürprizlerinin olduğunu söyledi.

Özmekik, 2021-2022 döneminde yeni film ve dizi projeleriyle sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada kendisinden söz ettirecek gibi gözüküyor.

Türkiye’de çalıştığı başarılı dizi projeriyle tanınan, ödüllü Hollywood senaristi Nilüfer Yenidoğan Özmekik, hedefini büyüterek, kaleme aldığı gerilim-kara komedi türündeki ‘Firebird’ isimli projesiyle, ses getirmeyi hedefliyor. Yaptığımız röportajda Özmekik , Oscarlı Hollywood oyuncularının yer aldığı projesinden ve Türk televizyonları ile dijital platformlara prodüktörlüğünü ve senaristliğini yapacağı yeni projelerinden ve Covid-19 sonrası film endüstrisindeki büyük değişimden bahsetti.

Öncelikle projenizden bize daha detaylı şekilde bahsedebilir misiniz?

NYÖ: ‘Firebird’ (Ateş kuşu), yüksek tempolu, arabanın gözünden anlatılan bir takip, hesaplaşma, eğlenceli bir macera ve kara komedi. Filmin ismini de taşıyan Firebird; klasik Amerikan arabası ve filmimizin baş aktörü. Olaylar onun gözünden anlatılıyor, film boyunca farklı kişiler arasında el değiştiriyor. Bir yandan seyirci o arabanın içinde kapalı kaldığı için hafiften klostrofobi hissini yaşıyor ama diğer yandan renkli ve uçuk karakterlerin maceralarına yoğunlaşınca, o his yavaş yavaş kayboluyor.

Bu projeyi kaleme alma nedeniniz nedir?

NYÖ: Şu anda Covid-19 dünyasında yaşıyoruz. Bundan önce de dijital kanalların bizleri iyice izole ettiği bir sürece yavaş yavaş girmeye, sinemaya gitmek yerine, evlere çekilip, dijital içerikleri toplu seyrettiğimiz bir süreç çoktan başlamıştı. Ama şimdi mesafeli yaşamlar, bizi daha çok evimize kapattı. Stres yaşamadan, hızlı tüketeceğimiz konseptler aramaya başladık. Artık Youtube videoları ve binge-watch kavramları yaşamımızın parçası oldu. Firebird, ardı ardına çekilen, farklı karakterlerin youtube hikayeleri gibi düşünülebilir. Tüm hikayeler bağımsız ama hepsi tek mekanda geçiyor, tek özne: araba tarafından anlatılıyor ve sıkmadan, dikkatimiz dağılmadan, hemen yeni karakterle ve yeni hikayeye geçip, tabii finalde tüm hikayeler birbirine bağlanıyor ve sonunda da büyük sürprizle şaşkına dönüyoruz. Bu şekilde, hem insanları ekrana bağlamayı, sıkmadan, strese sokmadan ilginç bir toplama hikaye izlettirmeyi ve aynı anda korku, sevinç, şok, üzüntü, heyecan olmak üzere farklı duyguları aynı anda yaşatmayı hedefledim.

Projenin castinginin de kuvvetli olduğu görülüyor. Hangi isimler filmde rol alacak?

NYÖ: Çok sayıda Hollywood yıldızı ile görüşmeler yapıldı. Gizlilik sözleşmelerinden ötürü burada isim açıklayamıyorum ama kadroda Oscarlı bir Hollywood yıldızıyla prensipte anlaşma yapıldığını söyleyebilirim.

Projeyi nerelerde gösterime sokmayı planlıyorsunuz?

NYÖ: Şu anda yeni normal dediğimiz süreçte, dev bütçeli Hollywood yapımları bile sınırlı sayıda sinemada gösterime sokulup, aynı anda Warner Bros’un HBO Max kanalında gösterime giriyor. Başka büyük Hollywood yapımları da sinemalardan çekilip, direk Netflix’e satıldı ya da gösterime sokulmadan doğrudan VOD olarak, çeşitli platformlarda satışa sunuldu. Dolayısıyla özlediğimiz sinema seyircisi ile buluşma, önümüzde 2 sene boyunca son derece kısıtlı görünüyor. Ekibimiz şimdiden dijital platformlarla görüşmelere başladı. Netflix ile halıhizarda ‘Off-siders’ isimli projemizi görüşüyoruz, organik ilişkilerimiz kuvvetli. Hulu, Amazon ile de bağlantılara geçildi. İşi en iyi şekilde seyircilere ulaşacağımız platformu seçmeyi planlıyoruz.

Başka film ve dizi projeleriniz var mı?

NYÖ: Türkiye için de güzel sürprizlerim var. Bu yaz, kaleme aldığım 2 adet Kanal D televizyon filmi izleyicilerle buluşacak. Dijital platform için hazırladığım sürükleyici, sürprizli bir dizi projem var. Bunun yanında en büyük sürprizim, Amerikan-Türk ortak yapımı, son derece eğlenceli bir komedi projesi. Yakında detaylarını vereceğim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak