RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması: Ceza verildi

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Erol Mütercimler'in imam hatip mezunlarını hedef alan açıklamaları nedeniyle 3 kez program durdurma cezası verildiğini açıkladı.

RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması: Ceza verildi
RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması: Ceza verildi
GİRİŞ 03.08.2021 14:40 GÜNCELLEME 03.08.2021 14:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, ‘Bir yayın kuruluşunda konuk Erol Mütercimler’in imam hatip mezunlarını hedef alan ağır açıklamalı nedeniyle Üst Kurulumuz tarafından oybirliği ile verilen 3 kez program durdurma ve %3 oranında idari para cezası kararımız Ankara 13. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.’ açıklamasında bulundu.

Uslu’nun açıklaması şu şekilde:

Bir yayın kuruluşunda konuk Erol Mütercimler’ in imam hatip mezunlarını hedef alan ağır açıklamalı nedeniyle Üst Kurulumuz tarafından oybirliği ile verilen 3 kez program durdurma ve %3 oranında idari para cezası kararımız Ankara 13. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Mahkeme gerekçeli kararına göre cezayı ağır bulmuş. Talihsiz ve hatalı bulduğumuz bu iptal kararını Üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesine taşıyacağız. Ve konunun takipçisi olacağız.

Hatırlatmış olalım aynı sözler için yargılanan Erol Mütercimler’e İstanbul 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce 10 ay hapis cezası verilmiş ve ceza ertelenmişti.

YORUMLAR 12
  • Suç Duyurusu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ayrıcalıklı mı? Neden kimse buna bir yaptırım uygulayamıyor? Tekrar söylüyorum: 15 Temmuz darbesinden birkaç gün önceydi. Uydu alıcım arızalanmış, birçok kanal gitmişti. Kalan kanallar arasında dolaşırken Halk TV'ye denk geldim. Bu CHP'liler bu kanalda ne buluyor diye biraz izleyeyim dedim. Bir tartışma programı vardı. Konuşmalardan bir darbenin ayak seslerini işittim. Fakat ihtimal vermediğim için gülüp geçtim. Lakin birkaç gün sonra 15 Temmuz hadisesi yaşandı. O programdaki herkesin, dolayısıyla CHP'nin darbeden haberi vardı. O programdaki konuklardan biri de bu adamdı. Savcıları göreve davet ediyorum.
    Cevapla
  • ONLARI SİLİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Türk milletine düşmanlık eden her kim varsa, onların TV kanallarını, dizilerini, filmlerini, konserlerini, tiyatrolarını, gösterilerini izlemeyin, gazetelerini, kitaplarını, dergilerini satın alıp okumayın, onlara saygı göstermeyin, yüzlerine bile bakmayın. ÇÜNKÜ ONLAR SİZDEN BESLENİYORLAR, ONLARI SİZ ŞIMARTIYORSUNUZ. Onlar sizin kalplerinizde, sizin zihinlerinizde seviliyor, itibar görüyor, ünleniyor ve zenginleşiyor. ONLARA HADLERİNİ BİLDİRMEK İSTİYORSANIZ onları kalplerinizden, zihinlerinizden, evlerinizden, TV kanalınızdan, sosyal medyanızdan, hayatınızdan çıkarın. O zaman belki size saygı duymaya başlarlar.
    Cevapla
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam kendini nimetten sanan sallama çay
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna ceza mı diyorsunuz?
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şarlatan zırva ayrıcalıklı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor