22 Gün 22 Gece Kurtuluşun Adımları TRT Radyo 1’de Başlıyor

TRT Radyo 1 1. Dünya Savaşı’nın en uzun meydan muharebesi olan ve Türk İstiklal Harbi tarihine ''Subay Savaşı'' olarak geçen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde “22 Gün 22 Gece Kurtuluşun Adımları” isimli özel programla anacak

GİRİŞ 20.08.2021 11:05 GÜNCELLEME 20.08.2021 11:05

Ulusal kurtuluş mücadelesinin dönüm noktası olarak ifade edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümü, 22 gün boyunca TRT Radyo 1’de yayımlanacak özel bir programla işlenecek.
 

TRT Ortak Yapımı “Pota”ya İspanya’dan En İyi Film Ödülü!TRT Ortak Yapımı “Pota”ya İspanya’dan En İyi Film Ödülü!


Sakarya Meydan Muharebesi'nin günbegün öyküsü dinleyicilere aktarılacak

Toplumda kültür ve tarih bilinci oluşturma sorumluluğundan yola çıkarak hazırlanan programda, Türk savaş tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin günbegün öyküsü dinleyicilere aktarılacak. Programda, cephenin bilinmeyen yönleri, savaşın stratejisi ve günü gününe kaydedilen gelişmeler yer alacak. Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılında 22 Ağustos’ta yayımlanacak ilk bölümde savaşa giden süreç ele alınacak.

55. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde İki Filme TRT Ödülü!55. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde İki Filme TRT Ödülü!


İlk bölüm 22 Ağustos’ta TRT Radyo 1’de

22 Ağustos’ta ilk bölümüyle dinleyici karşısına çıkacak olan program, 5’er dakikalık bölümler halinde 22 gün boyunca TRT Radyo 1’de dinleyiciyle buluşacak. 22 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında her gün saat 09.35'te yayımlanacak program, İstiklal Harbi araştırmacısı Cevdet Cantürk ve Sakarya Savaşı Uzmanı Kadim Koç tarafından hazırlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!