TRT'nin yeni mini dizisi "Akif"in çekimleri devam ediyor

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını merkezine alan "Akif" dizisinin çekimleri İzmit Seka Platosu'nda devam ediyor.

GİRİŞ 18.10.2021 16:17 GÜNCELLEME 18.10.2021 16:23

Mehmet Akif Ersoy'u Fikret Kuşkan'ı canlandırdığı yapımda, Akif'in eşi İsmet Hanım'ı ise Özge Borak oynuyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Ertan Saban, Erdem Akakçe, Adnan Biricik, Taha Boran Özbek, Gökçe Akyıldız, Şifanur Gül ve Sevgi Temel de yer alıyor.

İngiliz İstihbaratı adına gizli faaliyetler yürüten Robert Frew karakterini dizide canlandıran Ertan Saban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karakterine ilişkin bilgi vererek,"Tarihte yaşamış bir karakter, hatta Ulu Önder'den de fırça yemişliği vardır. İlber Hoca (Ortaylı) teyit edebilir." dedi.

Saban, iyi bir dizi yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Özveriyle çalışıyoruz. Selahattin Sancaklı diziyi çekiyor. Dizinin en büyük lokomotiflerinden biri tabii ki Fikret Kuşkan. Hepimizin feyz aldığı bir oyuncuydu, hala öyle. Onunla çalışmaktan keyif alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dijital platformlarla sektörde yeni bir alan açıldığına vurgu yapan Saban, kendisinin de Üsküplü olduğunu aktararak, dizide Balkanlar'da doğmuş çok sayıda karakterin yer aldığını söyledi.

- "BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR ROL OYNAMAMIŞTIM, UMARIM HAKKINI VERMİŞİZDİR"

Oyuncu Erdem Akakçe de Mehmet Akif Ersoy'un yakın dostu Eşref Edip Fergan'ı canlandırdığını belirterek, "Akif'in dostu, sırdaşı ve yareni diyebilirim. Beraber Sebilürreşad dergisini çıkarıyorlar. En dar zamanlarında birbirlerine el veriyorlar." diye konuştu.

Dizinin 1913 ile 1924 arasındaki 11 yıllık süreci anlattığına dikkati çeken Akakçe, şunları kaydetti:

"Tanımlayamadığım hisler duyuyorum. Bugüne kadar böyle bir rol oynamamıştım. Umarım hakkını vermişizdir. Çünkü Eşref Edip olmadan Akif nereye kadar gidebilirdi, ne yapabilirdi bilmiyorum. İyi ki birbirlerine el vermiş, kol kanat germişler. İyi ki birbirlerini kollamışlar. Ben açıkçası Mehmet Akif Ersoy'u çok bilmiyordum. İstiklal Marşı'nın şairi diye biliyorduk ama şimdi başka bir boyut açıldı. Doğrusuyla yanlışıyla insanmış. Böyle bir boyuttan bakmak benim ilgimi çekti."

Mehmet Akif Ersoy'un oğlu Mümtaz'ı canlandıran Taha Baran Özbek ise Mümtaz'ın babasının gölgesinde kaldığı için karşı çıkan bir yapısı olduğunu dile getirdi.

Özbek, Mehmet Akif'i Fikret Kuşkan'ın oyunculuğuyla izlemenin kendisi için ders niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Senaryoyu okumaya başlayınca şiirlerine inanılmaz bir hakimiyet oluşuyor. Çünkü Fikret Ağabey karşımda bana şiirlerini okuyor, benim onu algılamam gerekiyor. Algılamam için biliyor olmam lazım. Senaryoyu ezberlerken bir sürü şiir ezberledim. Öyle olunca tabii ki Mehmet Akif'e olan bakışım çok daha genişledi." ifadelerini kullandı.

- MİNİ DİZİ DİJİTAL İÇİN 13 BÖLÜM OLARAK TASARLANDI

Ekim ayında çekimlerinin tamamlanması planlanan ve 13 bölüm olarak tasarlanan mini dizinin TRT'nin yeni açılacak dijital platformunda yayınlanması hedefleniyor.

Dizinin yapımcılığını Kirli Kedi, tasarımcı yapımcılığını Uğur Uzunok, yönetmenliğini Selahattin Sancaklı, senaristliğini ise Uğur Uzunok, Nurullah Sevimli ve Tacettin Girgin üstleniyor.

Ersoy'un aile fertlerinden Mümtaz'ın, Balkan Harbi'nin en hararetli günlerinde cepheden fikirleri değişmiş olarak dönmesiyle başlayan hikaye, usta şairin İstiklal Marşı'nı yazma sürecini işliyor.

Bir yandan ailesini bir arada tutmaya, bir yandan da memleketin gençlerine cesaret vermeye çalışan Ersoy'un yanı sıra dizide Tevfik Fikret, Recaizade Mahmut Ekrem, Süleyman Nazif, Abdülhak Hamid Tarhan, Enver Paşa, Talat Paşa, Halide Edip Adıvar ve Kara Kemal gibi dönemin önemli karakterleri de yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'