Sözcü'nün "Nas"la imtihanı!

Sözcü Gazetesi Başkan Erdoğan'ın faiz kararını eleştirmek için Kur’an ve Sünnet’in lafızlarının kastedildiği nas terimini “Nas suresini örnek gösterdi” diye ifade edince cehaleti ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.11.2021 12:51 GÜNCELLEME 19.11.2021 13:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda faiz ve enflasyona yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan 'Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" demişti.

SÖZCÜ: NAS SÜRESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Başkan Erdoğan’ın faizle mücadele sözlerini, “Nas suresini örnek gösterdi” diye yorumlayan SÖZCÜ'nün İslami kavramlar hakkındaki cehaleti bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

CHP'Lİ ŞİMŞEK DE AYNI HATAYA DÜŞMÜŞTÜ

CHP’li Berhan Şimşek de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilahi emir anlamında kullandığı 'nas' kelimesini sure olarak okumuş, yayını izleyen sosyal medya kullanıcıları, Şimşek'e büyük tepki göstermişti.

NAS NEDİR?

İslâm ilimlerinde nas (çoğulu nusûs) denilince genellikle Kur’an ve Sünnet’in lafızları kastedilir. Kaynaklar sıralamasıyla ilgili anlatımlarda Kitap ve Sünnet yerine kısaca “nusûs” dendiği de olur.

Bu anlamıyla nas vahyin metinsel verisi olduğundan teşrîin ve dinî bilginin temelini oluşturur; karşıtı genel olarak “ictihad”dır. İctihad, istidlâl ve kıyas gibi kavramlarla karşıt olarak zikredildiğinde nas Allah ve Peygamber’in sözünü, bu kavramlar da nasların akıl yoluyla açılımını anlatır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında yarım yamalak ta olsa Melda Onur bir şeyler biliyor da( "Nas süresi ama süre anlamında değil diyor yani yarım bilgi" yani o da Nass ın süre değil hüküm olduğunu bilmiyor) Berhan Şimşek almış gazı gidiyor, kadını dinlese belki duracak ama nerdeee. Yahu bunlar sizi aşar siz bu kültürünüzle belki El Salvador da veya Kongo cumhuriyetinde TV yorumcusu olursunuz da Türkiye'de sizi TV lere çıkaranın aklına şaşayım.
    Cevapla
  • asdf 2 yıl önce Şikayet Et
    bakarada 180 küsur ayet vardır mı diyor :)
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    melda onur denen gazeteci acaba rezil oldum diye utanıyor mudur?
    Cevapla
  • havacıva 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar nas dedimi sadece nutuğu anlarlar. anlayış seviyeleri bundan ileri gitmez. büyük ihtimalle nas suresinide biryerlerden duymuş olsalar gerek.ondan salladılar ama rüzgar ters esince, rüzgara karşı işyenin sidiği yüzüne geri gelirmiş. üstü başı berbat olmuş necislerin.
    Cevapla
  • President 2 yıl önce Şikayet Et
    CAHİL HERİFLER.!!! Nâs başka, Nass başka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!