TRT Belgesel’in İddialı Yapımlarıyla Hafta Sonu Belgesel Keyfi

İzleyenlere tarihten maceraya, insan hikayelerinden bilime kadar çeşitli kategorilerde içerikler sunan TRT Belgesel, iddialı yapımlarının yeni bölümlerini bu hafta sonu izleyiciyle buluşturacak.

TRT Belgesel’in İddialı Yapımlarıyla Hafta Sonu Belgesel Keyfi
TRT Belgesel’in İddialı Yapımlarıyla Hafta Sonu Belgesel Keyfi
GİRİŞ 27.11.2021 11:32 GÜNCELLEME 27.11.2021 11:32

TRT Belgesel birbirinden iddialı yapımlarını izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Her bölümde seyircisine farklı su bulma hikayelerini tüm heyecanıyla ekranlara aktaran “Su Savaşları”, zengin oyuncu kadrosu ve film tadında canlandırmalarıyla dikkatleri üzerine çeken “Tarihin Efsaneleri” ve her bölüm dağlarda, göllerde, ovalardaki yaşam başlıklarıyla çeşitli insan hikayelerini ekranlara taşıyan “Anadolu’da Yaşam” yapımları yeni bölümleriyle yarın akşamı TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak.

Anadolu’nun kraterlerinde bitmeyen arayış

Coğrafya ile şekillenen beslenme, barınma, geçinme uğraşları ve yaşam kültürleri “Anadolu’da Yaşam” programıyla ekranlara geliyor. Bu bölümünde Anadolu’nun yer altı kaynakları etrafında şekillenen yaşam hikayelerini ekrana getiren programda, Eskişehir’de Lüle taşı madencilerini ve onların yaşam mücadeleleri ele alınıyor. Bir yıldır lüle taşı bulamayan ve aramaya devam eden madenciler Fehmi, Gürkan ve arkadaşlarının farklı yaşam öyküsü, yarın akşam saat 20.00’de TRT Belgesel’de.

“Su Savaşları” tüm hızıyla devam ediyor

Afrika’nın temiz suya hasret bölgelerine can suyu olmak için çalışan Çağlar ve Uğur’un yeni rotası, Senegal’de temiz suya erişemeyen Keurbakarysarr köyü oluyor. Köyün bölgede bulunan fosfat fabrikasından dolayı temiz suya ulaşamadığını düşünen Çağlar ve Uğur, köy halkının su sorunu çözmek için kolları sıvıyor. Su peşinde bir macera; “Su Savaşları”, yeni bölümüyle yarın akşam saat 21.30’da TRT Belgesel’de. 

“Tarihin Efsaneleri” merakla beklenen yeni bölümüyle TRT Belgesel’de

Mücadeleleriyle efsaneleşen tarihi kahramanların destansı hikayelerini ekranlara taşıyan “Tarihin Efsaneleri”nin ilk bölümünde, İslam dünyasının en büyük komutanı Halid bin Velid’in hikayesinin başlangıcı aktarılmış ve seyirciden tam not almıştı. Tarihin Efsaneleri’nin ikinci bölümünde ise kardeşinin Müslüman olmasıyla hayatındaki her şeyi sorgulayan Halid bin Velid’in, Mekke’den uzaklaşarak içindeki fırtınayı dindirmeye çalışması ve kardeşi Velid’in gönderdiği mektupla İslam’la tanışması anlatılıyor. “Tarihin Efsaneleri” yeni bölümüyle yarın akşam saat 22.30’da TRT Belgesel’de

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!