13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde Radyo7 programcılarına ödül yağdı

13 Şubat Dünya Radyo günü sebebiyle düzenlenen farklı ödül törenlerinde birçok radyo ve radyo programcısı ödüle layık görüldü. 435 bin dinleyicinin oylarıyla, 24 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde Radyo7 programcılarına ödül yağdı
13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde Radyo7 programcılarına ödül yağdı
GİRİŞ 14.02.2022 17:58 GÜNCELLEME 14.02.2022 18:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi ev sahipliğinde, Radyo Esenler’in medya sponsorluğunda bu yıl 2.si düzenlenen ‘Radyonun Yıldızları Ödül Töreni’ radyo programcıları ve sanatçıları bir araya getirdi. Binlerce kişinin katılımıyla sonuçlanan ödül törenlerinde Radyo7 programcıları birçok kategoride ödülün sahibi oldu. 

Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Radyonun Yıldızları ödül töreninde Yılın En İyi Şiir & Edebiyat Programcısı Ödülü Umut Öztürk’e layık görülürken Ömür Boyu Başarı Ödülü de Erkan Koç’a takdim edildi. 

13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde Radyo7 programcılarına ödül yağdı

Bu yıl Bağcılar Belediyesi tarafından 4. düzenlenen Engelsiz Mikrofon Radyo Ödüllerinde ise Yılın En İyi Haber Programı ve Sunucusu Ödülü de Mehmet Can’a verildi... 

435 BİN DİNLEYİCİ OY VERDİ

435 bin dinleyicinin oylarıyla, 24 kategoride geçtiğimiz yılın en iyi radyo programcıları, en iyi radyo istasyonları ve ses sanatçılarının ödüllendirildiği gece, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Heyecan dolu anların yaşandığı gecede, “Onur Ödülü” müzisyen Cengiz Özkan’a takdim edildi. Muhteşem geceye şarkıcı Ece Mumay, şarkıcı Bahadır Tatlıöz, şarkıcı Altay, şarkıcı Emre Kaya, şarkıcı Ozon Orhon, müzisyen Elif Kaya, müzisyen Bade Derinöz, Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan, oyuncu Selen Görgüzel, oyuncu Sinan Güleryüz ve daha pek çok isim katıldı. Altay, Ekrem Düzgünoğlu, Orka Orkestrası ve Ozon Orhon ve Elif Buse Doğan ise şarkılarıyla geceye renk kattı. Geceye, Yunanistan, Irak, Azerbaycan, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nden radyo programcıları da katıldı. 

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu

RADYO HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEK 

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, programda radyoyla tanışma hikâyesini anlatarak “Radyo, modası geçmeyen hayatımızın en önemli parçası. Hepimizin radyoyla ilgili tanışma hikâyeleri vardır. Hepimiz radyoyla ilgili belki bir hikâyeye sahibiz. Ben de radyoyla ilk nerede tanıştım diye kendi kendime hayat hikâyemin fotoğraflarını, albümlerini geriye çevirdim. Çok küçük yaşta Kıbrıs’ta savaş var. Ordumuz Kıbrıs’a çıkarma yapmış, yıl 1974. İlkokul öğrencisiyiz. Rahmetli babam radyoya kulağını vererek ağlıyor. Radyonun sesi çok yüksek çıkmıyor, ondan mıdır nedendir bilmiyorum. Kulağını vererek sürekli ağlıyordu. Sonra bir gün merak edip sordum neden ağladığını. ‘Oğlum’ dedi. ‘Ordumuz Kıbrıs’ta savaşıyor. ABD bize lastik vermiyorlarmış. Uçaklarımız kalkmıyormuş’ diye anlatır, ağlardı. Radyoyla ilk öyle tanıştım” şeklinde konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü: 

 “Yunus Emre der ki, ‘Söz var ki dudaktan çıkar, bir kulaktan girer, öbür kulaktan çıkar. Söz var ki yürekten çıkar, bir yüreğe gider, öbür yürekte konar. Eğer radyocumuz sözünü dudaktan değil de yürekten ifade ediyorsa şeklini, şemalini görmediği insanlarla aynı duygu bütünleşmesini kurabiliyor. Demek ki radyo aynı zamanda yüreğin elçisidir. İnsanda yürek bitmeyeceğine göre insanda gönül bitmeyeceğine göre radyo da hiçbir zaman bitmeyecektir.”   

Göksu ayrıca radyo programcılarına radyo kulesinde bir araya gelme sözü vererek radyo programcılarının sarı basın kartı sahip olması talebini de yetkili isimlere ileteceğinin müjdesini verdi.  

ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIDIK  

Programın sunuculuğunu üstlenen radyo programcısı Cenk Sarıkaya “Tüm meslektaşlarımın dünya radyo gününü kutluyorum. Esenler Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü, halk oylamasıyla 2.sini düzenlediği ödül töreninde misafirlerimizle birlikte olacağız. Radyonun Yıldızları geçtiğimiz yıla göre bu yıl biraz farklı. Bu yıl çıta biraz daha yükseldi. Uluslararası platforma taşındı. 10 ülke toplam 24 kategori ve yüzlerce adayın yarıştığı yaklaşık bir ay halk oylamasıyla devam eden bir organizasyon. Rekor bir katılım oldu bu yıl. 500 bin civarında tekil oy kullanıldı. Bu yaptığımız organizasyona güveni de gösteriyor” ifadelerini kullandı.  

ONUR ÖDÜLÜ CENGİZ ÖZKAN’IN OLDU 

Radyonun Yıldızları Ödül Töreni’nde Onur Ödülü’nün sahibi olan Cengiz Özkan, ödülünü Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun ellinden alarak şunları söyledi: “Bu ödülü layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Hem bugüne kadar türkülerini söylediğimiz ozanlarımız, âşıklarımız adına, üzerimde emeği olan 8 ay önce kaybettiğimiz Hasan Saltık adına bu ödülü kabul ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İşte ödül alanların listesi: 

Yılın En İyi Spor Programı: Mehmet Ayan- Lig Radyo 

Yılın En İyi Kadın Radyo Programcısı: Duygu Atakan- Süper FM 

Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkıcısı: Altay 

Yılın En İyi Müzik Grubu: Orka Orkestrası 

Yılın En İyi Erkek Sanatçısı: Emre Kaya 

Yılın En İyi Ulusal Radyosu: Radyo D 

Yılın En İyi Show Programcısı: Doğancan Özadlı- Süper FM 

Yılın En İyi Bölgesel Radyo Programcısı: Karakız- Radyo Ekin  

Yılın En İyi Arabesk Radyosu: İstanbul’un Sesi 

Yılın En İyi Erkek Radyo Programcısı: Serdar Gökalp- Alem FM 

Yılın En İyi Spor Radyosu: Radyo Spor 

Yılın En İyi Tematik Radyosu: Radyo 45’LİK 

Yılın En İyi Konuk Programcısı: Kadir Çetin- Number 1 Türk FM 

Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu: Cem Radyo 

Yılın En İyi Radyo Haber Spikeri: Seçil Gören- Kral FM 

Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu: Power FM 

Yılın En İyi Slow Müzik Radyosu: Pal Nostalji 

Yılın En İyi Kadın Sanatçısı: Ayla Çelik 

Yılın En İyi İnternet Radyosu: Slow Time  

Yılın En İyi Radyosu: Aksaray Kral FM 

Yılın En İyi Uluslararası Radyosu: 106.3 FM Azerbaycan  

Yılın En İyi Şiir-Edebiyat Programcısı: Umut Öztürk- Radyo 7 

Yılın En İyi Uluslararası Türk Radyo Programcısı: Elif Ergün- Almanya Metropol FM 

Yılın En İyi Haber Radyosu: CNN Türk Radyo 

Ömür Boyu Başarı Ödülleri ise şu isimlerin oldu: 

Radyo 34-Sarı Şeker Sema  

Radyo 7- Erkan Koç 

Melih’in Sevgi Çemberi  

Radyo Turkuaz- Utku Erdoğan 

Kral FM-Afrikalı Ali  

Süper FM-Cem Arslan  

Radyo Turkuaz Gönül Dostu Füsun  

Radyo Turkuaz- Hop Dedik Ayhan 

Kral FM- Gönül Dostu Şener  

Karnaval Medya- Tolga Gündüz 

YORUMLAR 2
  • Suat Kral Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet ben hayal kırıklığı Talha Bora öge Murat Çetin ve Venhar hanım ödül alır diye umuyordum ama olmadı inşallah seneye
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ğölge abimizin öldul almasını bende bekliyordum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler