Son Dakika: TMT’ye illegal örgüt diyen Halk TV'nin cezası kesildi

Son dakika haberi... RTÜK, Kıbrıs Türk’ünün haklı mücadelesinin yılmaz savunucusu olan Türk Mukavemet Teşkilatına iftira atan Ayşenur Arslan’ın sözleri nedeniyle Halk TV’ye 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

GİRİŞ 16.02.2022 16:48 GÜNCELLEME 16.02.2022 17:52
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tepki çeken sözleri mercek altına aldı. Halk TV’de yayınlanan “Medya Mahallesi” programında sunucu Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’nı “suikastlar yapan illegal bir örgüt” olarak adlandırması Yasa ihlali olarak görüldü.

Sözlerin toplumun milli ve manevi değerlerini aşağıladığı kanaatine varan RTÜK, Halk TV’ye 5 kez program durdurma ve yüzde 5 oranında idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

SOYLU'NUN KİŞİLİK HAKLARINA DA SALDIRMIŞLARDI 

KRT’nin “Olağan İşler” programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kişilik haklarına saldırı içerikli hakaret ve iftira niteliğinde ifadelere yer verilmesi yaptırım getirdi. 

Yayında Bakan Soylu’nun yasa dışı kişi ve ilişkilerle birlikte anılması, dayanağı olmayan bazı iddiaların gündeme getirilmesi 6112 sayılı Yasada geçen yayıncılık ilkelerinin ihlali olarak değerlendirildi.

Üst Kurul, KRT’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

“AL SANA HABER"... 

Flash TV’nin ”Al Sana Haber” isimli programında Erkan Özerman’ın konu ettikleri kişiler hakkında ağır hakaret ve küfürleri yayında seslendirmesi RTÜK engeline takıldı. 

Yayın sırasında birden çok defa “ge.. zekalı, o.. pu“ ve benzeri sözlerin konuşulduğunu belirleyen Üst Kurul, yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı. 

TGRT’YE YALAN HABER CEZASI 

TGRT HABER’in "Ekrem Açıkel ile Ana Haber" programı hakkında hazırlanan rapor da kurulun gündemindeydi. Söz konusu yayında sunucunun Türkiye'de yapılan reyting ölçümleri ile verdiği yanlış bilgilerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildiğinden yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası verildi.

Ayşenur Arslan hakkında üç partiden suç duyurusuAyşenur Arslan hakkında üç partiden suç duyurusu

Ayşenur Arslan kimdir ve aslen nerelidir? Ayşenur Arslan çalıştığı kanallar...Ayşenur Arslan kimdir ve aslen nerelidir? Ayşenur Arslan çalıştığı kanallar...

Ayşenur Arslan'ın TMT'yi hedef almasına CHP ve HDP sessiz kaldıAyşenur Arslan'ın TMT'yi hedef almasına CHP ve HDP sessiz kaldı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 143
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    tüzel kişilik için tamam olabilir ceza da ya sunucuya bir ceza var mı? ondan haber veriniz. KK ne kadar ceza ödedi haddi hesabı yok. bu paralar KK dan mı çıktı sanki. özel otel ücretleri, özel uçaklar vs. bunlar bilinen giderler...!
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklı yerinde mi raporu alinsin
    Cevapla
  • keskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rutük te rum durdurma cezasıymış, halk tv ye ufacık gösterme ceza sonra sağ kanallara yağdırmış cezayı. bence Önce Rütük Azınlık ların elinden alınmalı.. yunan gibi davranıyo sağ kanallara düşman..
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    TGRT ve Ekrem açıkel Fox ve Halk Tv ile yarışa başladı. Kininden ağzından tükürükler fışkırıyor. Kim bu şahıs.
    Cevapla
  • millet 2 yıl önce Şikayet Et
    durdurma gibi kapatma cezasi marketlerede uygulanmali
    Cevapla
  • yağız 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum. Marketlere par cezası değil belli zaman kapatma cezası verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı