Bodrum Kalesi’nin tarihi Gündüz Gece’de

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Bodrum’da keyifli bir serüvene çıkacak.

Bodrum Kalesi’nin tarihi Gündüz Gece’de
Bodrum Kalesi’nin tarihi Gündüz Gece’de
GİRİŞ 18.03.2022 16:57 GÜNCELLEME 18.03.2022 16:57

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta benzersiz doğasıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Bodrum’da bir geziye çıkacak. Gündüz Gece ekibi ilk olarak Bodrumlu kadınlarla buluştu. Kadınlarla birlikte taş fırında gözleme yapan Kürşat, bir yandan karnını doyurdu bir yandan da türküleriyle kulakların pasını sildi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı 1402 yılında St. Jean Şövalyeleri tarafından Aziz Peter Kalesi adıyla inşa edilmiş Bodrum Kalesi oldu. 1523 yılında Osmanlı Devleti’nin himayesine giren kaleyi gezen Kürşat, bölgedeki tarihi dokuyu yakından inceledi.

Gündüz Gece ekibinin son durağı Bodrum’daki arkeoloji müzesi oldu. Denizden çıkarılan eserlerin sergilendiği müzede binlerce yıllık tarihe tanıklık eden Kürşat, eserlerin hikayelerini bölge rehberinden öğrendi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 19 Mart 2022, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri