NTV spikeri Özlem Sarıkaya hayatını kaybetti

Meme kanseriyle mücadele eden, NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yaşında hayatını kaybetti. Özlem Sarıkaya; Ataköy 5. Kısım Cami'nde, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GİRİŞ 17.05.2022 20:33 GÜNCELLEME 18.05.2022 15:44
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

2009 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından en iyi sabah haberi sunucusu seçilen NTV'nin beğenilen ekran yüzü Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir müddettir meme kanseriyle mücadele eden Sarıkaya, 2013 yılında anne olmuştu.

KOZLUKLU'DAN TAZİYE MESAJI

Konu ile alakalı sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan gazeteci Fuat Kozluklu, "Meslektaşım, NTV spikeri Özlem Sarıkaya, kanserle mücadelesini maalesef kaybetti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah" dedi.

ÖZLEM SARIKAYA YURT KİMDİR?

Özlem Sarıkaya, 21 Mart 1983'te İstanbul'da doğdu. Eğitimini İstanbul'da tamamlayan Sarıkaya, İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü birincilikle bitirdi.

İlk olarak Habertürk'te ekranlara merhaba diyen ünlü spiker, 4 yıllık macerasının ardından 2010 yılında NTV'ye transfer olmuştu.

Sevnleri Özlem Sarıkaya'yı yalnız bırakmadı.

ÖZLEM SARIKYAYA TOĞRAĞA VERİLDİ

Özlem Sarıkaya; Ataköy 5. Kısım Cami'nde, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN TAZİYE MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına ve kurumuna başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" dedi.

AK PARTİ'DEN VE BAKANLARDA DA AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Genç yaşta kaybettiğimiz NTV spikeri Özlem Sarıkaya'ya Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli a ilesinin başı sağolsun." paylaşımında bulunarak, "NTV ailesine ve tüm basın mensuplarına başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık taziye mesajları yayımladı.

Özlem Sarıkaya Yurt eşi Yiğit Yurt

Bakanların yanı sıra siyasi parti liderleri de Özlem Sarıkaya Yurt'u unutmadı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ başsağlığı mesajı yayımladı.

Taziye mesajı yayımlayanların arasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de vardı.

UMED'DEN DE TAZİYE MESAJI GELDİ

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nden (UMED) tapılan açıklamada, "Değerli meslektaşımız NTV spikeri Özlem Sarıkaya, kansere karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun" denildi.

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Anadolu Yayıncılar Derneği ise; "Hayatını genç yaşta kaybeden NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’a Allah'tan rahmet; ailesine, arkadaşlarına, NTV ailesi ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 88
  • Ali legün 1 yıl önce Şikayet Et
    Allaha ve islama inanıp iman etmişse ALLAH rahmet eylesin...etmemişse bizim dememizle olmaz.
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin. Dunya bu arkadaslar. 100 sene sonra ne seni ne beni kimse hatilamayacak. Onemli olan Yuce Allah in hosnutlugu.
    Cevapla
  • Ssx 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah amin
    Cevapla
  • ADMİN 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim mekanını cennet eylesin
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ölümün genci yaşlısı yok Rabbim geride kalanlara sabır versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi