TRT'den yepyeni dizi! Teşkilat-ı Mahsusa Trablus'la olayların iç yüzünü keşfedeceksiniz

Birbirinden iddialı tarihi projeleriyle geçmişe ışık tutan ve izleyenleri zaman tünelinde yolculuğa çıkaran TRT, merak uyandıracak bir proje daha imza atıyor. Seyircilerin ilgi düzeyini yüksek tutacak yapımlarıyla farkını konuşturmaya hazırlanan TRT Dijital, Teşkilat-ı Mahsusa Trablus dizisini beğeniye sunacak.

TRT'den yepyeni dizi! Teşkilat-ı Mahsusa Trablus'la olayların iç yüzünü keşfedeceksiniz
TRT'den yepyeni dizi! Teşkilat-ı Mahsusa Trablus'la olayların iç yüzünü keşfedeceksiniz
GİRİŞ 28.07.2022 14:05 GÜNCELLEME 28.07.2022 14:05
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Ülkemizde faaliyet gösteren dijital platformlara bir yenisini daha ekleyen TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT dijital platformunu 2023’te kuracağının müjdesini vermişti. Önümüzdeki sene ekran macerasına atılması beklenen TRT dijital platformunda Teşkilat-ı Mahsusa Trablus dizisi de ekran başındakileri ağırlayacak.

Sobacı tarafından, ‘’Çok katmanlı, çok boyutlu, çok coğrafyalı, çok dilli, çok maliyetli, zor bir proje…’’ olarak tanımlanan TRT dijitalde yayın hayatına merhaba diyecek Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’a dair detaylar şekillenmeye başladı.

Yönetmenlik koltuğunda Oğuz Öztürk ile Şafak Bal ikilisinin oturacağı Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’un çekimleri Türkiye, Tunus ve Cezayir olmak üzere 3 farklı noktada gerçekleştirilecek. Ekim ayının sonunda sete çıkması planlanan Teşkilat-ı Mahsusa Trablus yapımının başrollerini Öykü Çelik ile Ali Ersan Duru’nun paylaşacağının bilgisine ulaşıldı.

Gerçek bir ajan hikayesini gözler önüne serecek olan Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ta tarihin en önemli sivil direniş örgütlenmesi konu olarak işlenecek. Ali Ersan Duru, Osmanlı Devleti'nin istihbarat kurumu olan Teşkilât-ı Mahsusa'nın başkanlığı görevini üstlenen istihbaratçı 'Kuşçubaşı Eşref' karakteriyle kameralar karşısına geçecek.

Ana karakterlerinin Mustafa Kemal Atatürk, Enver Paşa ve Zenci Musa olacağı Teşkilat-ı Mahsusa Trablus, yapımcı Raif İnan ve Uğur Veli'nin katkıları ile ekran serüvenine başlangıç yapacak.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 38
  • yılmaz öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    mahsusa trablus dizisini çekip bitirdik güzel bir proje oldu. ben de avakir kabilesi reisini oynadım...iyi seyirler
    Cevapla
  • Hasan Ertaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be... diriliş'in albastı'sı(beybolat)başrolde demek... İnşallah bu da bir diğer hayal kırıklığı olmaz. medya, kültür-sanat, sinema-tiyatro vb. alanlarında bizim mahallenin çocuklarından o kadar az insan var ki, ya da olanlar öyle yetersiz ki... eee... tabii bizimkiler okuyup mühendis,doktor,avukat olacak ya... sonra da niye yeterli sanatçımız yok, niye kaliteli din adamımız yok... sen kaliteli çocuğunu buralara veriyor musun ki, beklemeye hakkın olsun...
    Cevapla
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi sadece Gönül Dag ina agirlik verin.Baska dizi istemiyoruz biz.Vatandas in paralari bunlara gitmesin.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    TRT dizilerini oldukça beğeniyorum. Beğenmeme en fazla etki eden neden de İşitme Engellilere hitap eden alt yazılı olması. Bu dizi de inşaallah "Alt Yazılı" olarak yayınlanır. Son olarak diğer bütün kanallarda dizilerini alt yazılı yayınlamaları temennisiyle.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    biz çapulcu gezici zihniyete sahip sanatcı istemiyoruz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı
Kassam Tugayları keskin nişancıları Cibaliye mülteci kampındaki İsrail askerini öldürdü