TRT1 Alparslan Büyük Selçuklu'dan rekor üstüne rekor! Resmen dizi tarihine geçti

TRT1'in yoğun ilgi gören projesi Alparslan Büyük Selçuklu bir kez daha zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da yüksek reyting oranlarıyla rakiplerini gerisinde bıraktı.

TRT1 Alparslan Büyük Selçuklu'dan rekor üstüne rekor! Resmen dizi tarihine geçti
TRT1 Alparslan Büyük Selçuklu'dan rekor üstüne rekor! Resmen dizi tarihine geçti
GİRİŞ 09.10.2022 13:42 GÜNCELLEME 09.10.2022 13:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Pazartesi akşamlarının olmazsa olmazı haline Alparslan Büyük Selçuklu'da televizyon tarihine geçecek bir rekor kırıldı. Gerek konusuyla gerekse kadrosuyla ilgi odağına yerleşen Alparslan Büyük Selçuklu'nun 30.bölümü izleyici kitlesinden tam not almayı başardı. Nefes kesen sahneleriyle ekran başındakileri etkisi altına alan Alparslan Büyük Selçuklu'da bu hafta da reytinglerde adını birinciliğe yazdırdı. Her bölümü ayrı heyecana sahne olan Alparslan Büyük Selçuklu, Total’de 5.63 izlenme oranı, AB’de 7.46 izlenme oranı, ve ABC1’de ise 7.02 izlenme oranı aldı.

Alparslan Büyük Selçuklu Son Bölümde Neler Yaşandı?

Alpagut’un Akınay ve Alparslan’ın gözleri önünde darağacına bağlanmış olması yürekleri ağza getirdi. Gevher hatunun odasına elinde hançer ile giren gizemli kişi izleyici kitlesinin tüm dikkatine üzerini çekti. Öte yandan “Gevher hatun öldü mü?” sorusu medya gündemine oturdu.

Akça’nın atıyla Vaspurakan’dan kaçan Seferiye’yi yakalayan Alparslan’ın Seferiye’ye, “Tek gidebilirsin ama o at buraya ait” şeklinde yanıt vermesi takipçilerine duygu dolu dakikalar yaşattı. Seferiye’nin Bizans askerleriyle dövüştüğü sahnede Alparslan’ın da Seferiye’ye destek olması ve beraber dövüşmeleri seyircileri ekran başına kilitledi.

Yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu ve senaryosunu Emre Konuk‘un kaleme aldığı Alparslan Büyük Selçuklu projesinde Barış Arduç’un yanı sıra, Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur,  Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal gibi birbirinden iddialı isimler yer alıyor.

1048 – 1071 yılları arasında Anadolu’nun fetih sürecinin konu olarak işlendiği Alparslan Büyük Selçuklu dizisi her Pazartesi saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında dizi severlerle buluşuyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • nami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarihi dizilerdeki mankenlerin oynatılması çok saçma oluyor.
    Cevapla
  • MUHSİN 1 yıl önce Şikayet Et
    uyanış daha iyiydi
    Cevapla
  • Revah 1 yıl önce Şikayet Et
    Alpağut ölmeseydi keşke..Manevu değerlere sahip sanatçılar oynayınca diziler daha da anlamlı.
    Cevapla
  • enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    seferiye hatun sahneleri haricinde evet çok iyi gidiyor. Lakin bu sahnelerde wc ve mutfaktan birşeyler almak için iyi bir ara oluyor cidden
    Cevapla
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadro genişlemeli artı eski mood yakalanmalı birşekilde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı