Rize Mutfağının meşhur lezzetleri Dünyanın Tadın'da

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu hafta da yeşilin ve mavinin memleketi Rize’den şahane lezzetleri ekranlara taşımaya devam ediyor.

Rize Mutfağının meşhur lezzetleri Dünyanın Tadın'da
Rize Mutfağının meşhur lezzetleri Dünyanın Tadın'da
GİRİŞ 18.11.2022 10:08 GÜNCELLEME 18.11.2022 10:08

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, seçkin mutfaklardan öğrendikleri muhteşem tarifleri ekrana taşımaya devam ediyor.

Yeni tarifler denemek isteyenlerin ilham aldığı Dünyanın Tadı bu hafta birbirinden lezzetli yemekleriyle Rize’den izleyici karşısına çıkacak. Dünyanın Tadı ekibi Rize’de güne kırmızı renkli alabalıkları ziyaret ederek başladı. Yasin Esirgenç, yapımına eşlik ettiği buğulama, hamsi pilavı ve koletinin tadına izleyicileri için baktı.

Dünyanın Tadı ekibi daha sonra çayın memleketi Rize’de çay demlemenin püf noktalarını öğrendi. Rizelilerin adeta bir sanat eseri gibi hazırladıkları çayı içen Yasin Esirgenç, benzersiz manzara karşısında keyif yaptı.

Dünyanın Tadı ekibi son olarak Ayşe Hanım’dan Lazların olmazsa olmazı Laz böreği tarifi aldı. Tulum eşliğinde Laz böreği yiyen Esirgenç, Rizelilerle Karadeniz’e dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.   

Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…  

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı