Nevşehir'in etkileyici doğası Gündüz Gece'de!

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor.

Nevşehir'in etkileyici doğası Gündüz Gece'de!
Nevşehir'in etkileyici doğası Gündüz Gece'de!
GİRİŞ 18.11.2022 20:35 GÜNCELLEME 18.11.2022 20:36

Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta buram buram tarih kokan Nevşehir’den otantik görüntülerle evlere konuk olacak.

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Nevşehir’den izleyici karşısına çıkacak. Gündüz Gece ekibi ilk olarak Derinkuyu köyüne gitti. Köylü kadınlarla birlikte fırının başına geçip çörek yapan Kürşat, kadınların anlattıklarıyla gülme krizine girdi.  Gündüz Gece ekibi daha sonra Özlüce köy muhtarıyla buluştu. Köyde günlük yaşama dair keyifli bir sohbet gerçekleştiren Kürşat, yörenin hanımlarıyla yöreye ait ürünlerin tadına baktı. Özlüce’de bir sonraki durak Özlüce Köy Camii oldu. Tarihi camide deprem terazisini gören Kürşat şaşkınlığını gizleyemedi.

Gündüz Gece ekibi son olarak muhtarla gerçekleştirdiği keyifli sohbetin ardından yeraltı şehrine indi. Yer altı şehrinin tünellerinde kaybolduğunu sanan Kürşat muhtarı kahkahaya boğdu. Tarihi yapıları, yöresel lezzetleri, sıcakkanlı insanlarıyla Özlüce, Gündüz Gece ekibini hayran bıraktı. 

 Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…  

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?