Karadeniz'in incisi Trabzon Gündüz Gece'de!

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta muhteşem doğasıyla, hamsisiyle Trabzon’u evlerinize taşıyacak.

Karadeniz'in incisi Trabzon Gündüz Gece'de!
Karadeniz'in incisi Trabzon Gündüz Gece'de!
GİRİŞ 25.11.2022 15:01 GÜNCELLEME 25.11.2022 15:01

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Karadeniz’in incisi Trabzon’dan izleyici karşısına çıkacak.

EKİP YÖRE HALKIYLA ÇAY TOPLAMAYA GİTTİLER

Gündüz Gece ekibi ilk olarak yöre halkıyla çay toplamaya gitti. Muazzam yeşillikler arasında çay toplayan Kürşat, Karadeniz insanıyla keyifli bir zamanda sohbet gerçekleştirdi. Kürşat'ın çay tarlasında yılan olabileceğini öğrenince koşuşturmaya başlaması çay üreticilerini kahkahaya boğdu. Toplanan çayların el yapımı teleferikle gönderildiğini gören Gündüz Gece ekibi şaşkınlığını gizleyemedi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Trabzon’un eşsiz yaylalarından biri oldu. Yayladaki tahta evde yöre halkının kemençe horon eğlencesine katılan Kürşat, kemençenin ritmine kapıldı.

GÜNDÜZ GECE EKİBİNİN SON DURAĞI 77 YAŞINDAKİ KEMENÇE USTASI OLDU

Trabzon gezisinin devamında şahane levrek buğlamayı gören Kürşat nağralar attı. Mükemmel manzara eşliğinde çay içip dinlenen Gündüz Gece ekibinin son durağı 77 yaşındaki kemençe ustası oldu. Kemençenin çeşitleri hakkında bilgiler veren deneyimli ustanın el emeği kemençeleri dikkatleri üzerine çekti. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…   

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!