İslamiyet’te hayvanların değeri ve önemi

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor.

İslamiyet’te hayvanların değeri ve önemi
İslamiyet’te hayvanların değeri ve önemi
GİRİŞ 09.12.2022 14:21 GÜNCELLEME 09.12.2022 14:21

Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda bu hafta yeryüzündeki dengenin bir parçası olan ve insanın merhamet duygusunu arttıran hayvanların İslamiyet’te hakları ve önemi Prof. Dr. Mustafa Karataş tarafından anlatılacak. Karataş ‘İhtiyaç olmadan avlanmak caiz midir? Hayvanları kısırlaştırmak caiz midir? Oğlak ve kuzu kesmek günah mıdır? Evde hangi hayvanlar beslenir? Hayvanlara sahip çıkmanın mükâfatı var mıdır? Sahipsiz hayvanların barınaklara toplanması günah mıdır? Hayvanların verdiği zarardan kim sorumludur? Ölü hayvan toprağa mı gömülür? Hayvanları dövüştürmek caiz midir?’ sorularını Muhabbet Kapısı’nda yanıtlanacak.    

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.   

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de...

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!
Feci anlar kamerada! Ters rüzgara kapılan paraşütçü yere çakıldı