'İllegal' Basın Konseyi'nden Haber7'ye tuhaf uyarı

Basın meslek kuruluşu olarak illegal faaliyet yürüten Basın Konseyi, hiçbir yaptırım hakkı olmamasına rağmen bağımsız medya kuruluşlarına hiza vermeye kalkıyor. İllegal 'Konsey' şimdi de Haber7'ye ihtar yolladı.

'İllegal' Basın Konseyi'nden Haber7'ye tuhaf uyarı
'İllegal' Basın Konseyi'nden Haber7'ye tuhaf uyarı
GİRİŞ 30.01.2023 19:01 GÜNCELLEME 30.01.2023 19:01
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Muhalefet medyasının koruma kalkanı gibi hareket edip, siyasi toplantılarda boy gösteren Basın Konseyi, medya denetim kuruluşu gibi hareket etmeye devam ediyor. Hiçbir tüzel vasfı bulunmayan Basın Konseyi, "illegal" olarak nitelendiriliyor. Medya kuruluşlarına yaptırım gibi bir gücü ve selahiyeti bulunmayan Basın Konseyi, geleneksel ve dijital medya kuruluşlarının üzerinde “yetkili güç” tavrı sergilemeye kalkışıyor. Geçmişten günümüze şaibeli eylemlerle gündeme gelen Basın Konseyi, son olarak PKK terör örgütü yandaşlarının algı operasyonunu deşifre eden HABER7 aleyhine devreye girdi.

SİZ KİMSİNİZ?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik terör örgütü PKK yanlısı dezenformasyon bültenlerinin korkunç iftirasını gündeme taşıyan Haber7’nin “TSK'ya 'köpek'li iftira! Hayvan derneği başkanından korkunç sözler” başlıklı haberi üzerine Basın Konseyi harekete geçti. Basın Konseyi, haberimizde 'Basın Meslek İlkeleri’nin ihlal edildiği şikayetini dikkate alarak Haber7’den savunma istedi. Şikayetçi avukatın başvurusuna karşı “uzlaşma” talep hakkımızın olduğu, uzlaşma istenilmediği takdirde 7 gün içerisinde Basın Konseyi Genel Sekreterliği’ne bildirimde bulunmamız gerektiği savunuldu.

İSMİ BİLE DOĞRU YAZAMAYAN KONSEY

Genel Yayın Yönetmenimiz Osman Ateşli’ye hitaben gönderilen bilgilendirme metninde ismi doğru yazmayı dahi beceremeyen Basın Konseyi’nin “Orhan Ateşli” lafzını kullanması dikkat çekti.


TARAFSIZLIKLARI SADECE SÖZDE

Basın meslek ilkeleri kamuflajıyla Haber7’ye ihtar metni gönderen Basın Konseyi’nin başkanı Pınar Türenç, CHP Grup Toplantısına katılarak “saray”, “sansür”, “baskı”, “Cumhurbaşkanının maaşı” gibi argümanlarla siyasi konuşma yapmıştı. CHP kürsüsünde 21 Haziran 2022 tarihinde yaptığı konuşmada Türenç, “Korkunun ecele faydası yok. Tarihin sayfaları içinde basını cendereye sokanların akıbetini hepiniz gayet iyi biliyorsunuz.” şeklinde tehditvari ifadelere de yer vermişti.

Dezenformasyonla Mücadele kanununu eleştiren Türenç, “Saray elemanlarının hazırladığı bu yasayla, el çabukluğuyla demokrasiler yaşatılamaz… Eğer bu şekliyle sansür yasası Meclis’ten çıkarılırsa Cumhurbaşkanının maaşının 141 bin liraya yükseltileceğini acaba yazabilecek miyiz?.. Baskının, korkutmanın daha da büyüyeceğini beklemek bugünkü Türkiye’de, bu koşullarda  kehanet değil. Zaten on yıllardır basın, dayanılmaz bir baskı altında.” gibi söylemlerde bulunmuştu.

İĞRENÇ SÖZLERİN KONSEYİ

Basın Konseyi’nin önceki dönemdeki başkanı Oktay Ekşi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarına yönelik çirkin ithamlarda bulunmuştu. Ekşi, 28 Ekim 2010’daki köşe yazısında, “Analarını bile satan işte o zihniyetin marifetleri” demiş, tepkiler üzerine Hürriyet gazetesi başyazarlığından istifa etmiş ancak Basın Konseyi başkanlığından ayrılmamıştı.

MEHMETÇİK’İ SAVUNANA TEHDİT, TERÖR ÖRGÜTÜNE ARKA ÇIKANA DESTEK!

Basın Konseyi’nin gündemine aldığı Haber7’nin haberi ise, Mehmetçik’e atılan iftirayı içeriyordu. Terör örgütü PKK'nın medya yapılanması ANF'nin yayınladığı görüntülerde, emniyet güçlerimizin, PKK’ya yönelik operasyonlarında eğitimli köpeklerin üzerine bomba bağlayarak teröristlerin üzerine gönderildiği yalanı dillendirilmişti. Ancak görüntüler dikkatli incelendiğinde köpeğin üzerine bağlananın bomba değil, keşif amaçlı kamera olduğu görülmüştü.

PKK bültenleri ANF ve Umut gazetesinin yayınladığı iftira içerikli videoya yorum yapanlar arasında, avukat Gülçin Yapıcı da yer alıyordu. Aynı zamanda Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanlığını yürüten Gülçin Yapıcı’nın, PKK propagandası içeren videonun olduğu paylaşıma, “Görüntüleri yayınlaması iyi olmuş bunu zaten biliyorduk. 7332 sayılı kanun değişikliği kapsamında cezalandırılmalarını talep edelim” yorumunu yapmıştı.

Yapıcı'nın, bir sonraki yorumunda ise teröristler için “gerilla” ifadesini kullandığı saptanmıştı. “Tamam videonun devamında gerilla yaşıyormuş köpek ölmüş mutlu olun içiniz kabullensin.” sözlerini sarf ettiği belirlenen Yapıcı’nın tepki toplayan bu ifadeleri üzerine bazı vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu vahim paylaşımlar ve yorumlar üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri ve cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi beklenirken, PKK destekçilerinin değil de, skandalı gündeme getiren Haber7’nin hedef alınması ve Basın Konseyi’nin devreye girmesi manidar karşılandı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 95
  • Misafir123 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar muhalefetlik yapicam diye yalancilari alkışlıyorlar. doğru söyleyeni cezalandiriyorlar.
    Cevapla
  • 44 zaloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM TSK ne ve EMNİYET güçlerine zeval vermeye
    Cevapla
  • erk 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde birgün has anadolu olarak tekrar fethetmeye başlarız. sıfırdan ozaman tohum mohum kalmaz. çakallar korkmuyor kurtlar sukunet istiyor. ama ama kurt ayaklanırsa heryerinizi parçalar
    Cevapla
  • Müdafa 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz 2023 seçimlerinden sonra gereken temizliği yapacak İnşallah bu millet ittifakına ve onlarla aynı zihniyet ve ihanet hainlik içinde olan sivil toplum kurumlarına yerleşmiş hanet şebekesi hepsine genel temizlik yapılacak İnşallah ve gereken en ağır cezalar verilecek bunlara biz vatandaş olarak bu hainlerden gına geldik ve bunların en ağır şekilde cezalandırılmasını devletimizden bekliyoruz millet olarak da vatana bayrağa Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacağız millet ittifakını da sandığa gömeceğiz inşallah.
    Cevapla
  • İkram35 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu zalimlere fırsat vermesin. Vatan hainleri cirit atıyor ülkemizde. Her taraf nankörlük almış başını gidiyor. Siz haklı davanızda devam edin. Allah iyilerin yanındadır. İt ürür kervan yürür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler