Ekonomide 'Türkiye Yüzyılı'nı okularımız için yazacak... Yüksel Okşak artık Haber7'de

Ekonomi uzmanı Doç. Dr. Yüksel Okşak, yazılarıyla her hafta Haber7 okurlarıyla buluşacak.

Ekonomide 'Türkiye Yüzyılı'nı okularımız için yazacak... Yüksel Okşak artık Haber7'de
Ekonomide 'Türkiye Yüzyılı'nı okularımız için yazacak... Yüksel Okşak artık Haber7'de
GİRİŞ 31.01.2023 17:15 GÜNCELLEME 31.01.2023 17:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin dijital gücü HABER7, büyümeye devam ediyor. Her gün milyonlarca okura hitap eden Haber7, hızlı ve güvenilir haberleriyle fark oluşturuyor. Deneyimli kadrosuyla gündemin nabzını tutan Haber7, güçlü kalemlere sahip yazar kadrosuyla da yükselişini sürdürüyor.

Uzman ekonomist Doç. Dr. Yüksel Okşak, Haber7 ailesine katıldı. Yüksel Okşak her hafta ekonomi yazılarıyla Haber7’de yer alacak.

Yüksel Okşak, 1 Şubat Çarşamba günü yayınlanacak ilk yazısıyla Haber7 okurlarıyla buluşacak.

YÜLSEL OKŞAK KİMDİR?

Haber7 yazarı Doç. Dr. Yüksel Okşak, 1984 yılında Bursa İnegöl’de doğdu. Temel eğitimini İnegöl’de tamamladı. Dumlupınar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Aynı dönemde Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü eşanlı olarak tamamladı. Bir süre İngiltere’de Finans ve Ekonomi eğitimi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde  başladığı Yüksek Lisans öğrenimini; Kadir Has Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Borsa Anabilim Dalı’nda “Mortgage Krizi ve Türkiye’deki TOKİ Uygulamaları” konulu tez çalışması ile tamamladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Borsa Operasyon ve Temel Düzey lisanslarına sahiptir. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası AB ve Dış Ekonomik İlişkiler Uzmanı olarak iş hayatına başladı. Bu süre zarfında  birçok iş heyeti ile yurtdışı iş ziyaretleri ve görüşmeleri organize etti. İnegöl Kent Müzesi, İnegöl Mobilya Müzesi, Oylat Su ile Gelen Sağlık Merkezi, Doğa Sporları Merkezi gibi birçok hibe proje yürüterek bölgeye önemli yatırımlar kazandırdı. Birçok ulusal ve uluslararası eğitim, seminer, konferans programlarını organize etti. KOSGEB İnegöl Temsilciliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Temsilciği kurulmasına, şehrin ilk mobilya sektör raporunun hazırlanmasına öncülük etti. Aynı zamanda İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu kuruluşunda bulundu ve Genel Sekreterliğini yaptı.

Dünyaca ünlü Alman TÜV-Rheinland firması tarafından; Türkiye’nin ilk mobilya test laboratuvarının bölgede kurulması projesini yürüttü. Akabinde TÜV-Rheinland Laboratuvar Müdürlüğü ve sonrasında TÜV-Rheinland Satış Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Pratikte özel sektörde edindiği birikimini akademiye taşıyan Yüksel Okşak; 2012 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. Bu süre zarfında Bankacılık & Finans Program Başkanlığı görevini yürüttü. KOSGEB girişimcilik eğitimleri düzenleyerek birçok girişimcinin iş hayatına atılmasına kendi işini kurmasına vesile oldu. Bu süre zarfında Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Danışmanlığı yaptı. Üniversite Sanayi  İşbirliğini geliştirecek faaliyetlerde bulundu. Coğrafi İşaret projesi ile Bilecik’in kırsal kalkınmasına katkı sağladı ve “Bilecik’e Değer Katanlar” ödülüne layık görüldü.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini “Devlet Teşviklerinin Sektörel Etkileri” konulu tez çalışması ile tamamladı. Bursa-Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nda (BEBKA) Bağımsız Değerlendirici olarak görev yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

Makro Ekonomi alanında “Büyüme, Gelişme Ekonomisi ve İstihdam” alanında yaptığı çalışmalarla Doçentlik unvanı aldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesinde “Türk Tipi Başkanlık Sistemi”, “16 Nisan’dan Sonra Türkiye’nin Yeniden İnşası” ve “Sosyo-Politik, Ekonomik ve Hukuki Boyutlarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adlı eserlerin hazırlanmasına yazar olarak yer aldı. Bahse konu eserleri hazırlayan GRTC (Global Research Thinking Center) Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi’nde Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Türkiye Kızılay Derneği Bursa Şb. ve Bal-Göç Derneği İnegöl Şb. üyesidir. Köyden kente “Eğitimde Fırsat Eşitliği” ilkesini benimseyen Okşak; hali hazırda “İnegöl Eğitim Öğretim Hizmetlerini Destekleme ve Geliştirme Derneği” Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

SETA Vakfı bünyesinde bulunan Kriter Dergisi ve Star Açık Görüş gazetelerinde yazılarıyla ekonomi alanındaki düşüncelerini, analizlerini paylaşmaktadır.

Başta TRT Haber, CNN Türk, A Haber, TV24 olmak üzere birçok ulusal televizyon kanalında ekonomi programlarına katılarak “Türkiye Ekonomi Modeli” ve “Küresel Ekonomik Gelişmeler” gibi içinde bulunduğumuz dönemin kritik konuları hakkında toplumu bilgilendirmeye, düşüncelerini paylaşmaya devam etmektedir.

Halen akademisyenlik hayatına Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde devam eden Okşak’ın; prestijli dergilerde alanında yayınlanmış onlarca akademik makale, bildiri, kitap ve bölüm yazarlığı ile ulusal ve uluslararası alanda kabul görmüş birçok hibe projeleri bulunmaktadır.

Okşak; ileri derecede İngilizce bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • memleket_sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah maşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak