Bahadır Yenişehirlioğlu Yasemin'e özel konuştu: Bu deprem İngiltere'de olsaydı...

TRT 1 ekranlarında Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı dizisinde Derviş karakterine hayat veren usta sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen iki büyük depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 11.02.2023 22:27 GÜNCELLEME 11.02.2023 22:47

Merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ilde büyük yıkıntılara ve can kayıplarına neden olan iki büyük deprem asrın felaketi olarak kayıtlara geçti. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonucu yaşanan acı kayıplar, ülkemizi derinden etkiledi. Birçok ülke yardım seferberliği ilan ederek Türkiye çatısında bir oldu, tek oldu.

Türkiye'de OHAL'e sebep olan söz konusu depremler hakkında değerlendirmelerini almak için usta oyuncu, yazar ve hukukçu Bahadır Yenişehirlioğlu'na mikrofonumuzu uzattık.

"KAVGA ETMENİN ZAMANI DEĞİL"

Türkiye'de yaşanan vahim olay nedeniyle şu anda kavga etmenin zamanı olmadığını vurgulayan usta sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu, "Şu an yapılması gereken yangını söndürmek... Ayrılıkları değil birlikteliklerimizi konuşacağız. Böyle büyük bir acının bizi tek yürek yapması lazım. Gördüğüm o ki bu millet büyük bir millet ve tek yürek olmasını bildi." ifadelerinden sonra İngiltere'deki uzmanların şu görüşlerine de yer verdi:

"BU DEPREM İNGİLTERE'DE OLSAYDI ÜLKE KUZEY VE GÜNEY OLARAK AYRILIRDI"

"İngiltere'deki uzmanlar diyor ki: Bu deprem eğer İngiltere'de olsaydı, İngiltere Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünmüştü. Avrupa'nın hangi ülkesinin, Amerika'nın diğer kıtalarında bu deprem olsaydı bizim kadar çabuk organize olurlar mıydı onu bilmiyorum. Pandemi gibi bir faciada Türkiye'nin ne kadar örgütlendiğini ve Avrupa'nın nasıl sınıfta kaldığını biliyoruz."

"AYNI 15 TEMMUZ'DAKİ, KURTULUŞ SAVAŞI'NDAKİ GİBİ"

"Bu felaket kimin başına gelseydi illaki aksaklıklar olacaktı" diyen Yenişehirlioğlu, bir yandan fitnecilerle uğraşmak yerine el birliğiyle bu yangını söndürmemiz gerektiğinin altını çizdi. Türk milletinin gücüne vurgu yapan usta sanatçı, 15 Temmuz ve Kurtuluş Savaşı'ndaki birlik ortamını hatırlattı.

"EN SON FELAKETZEDE KURTARILANA KADAR..."

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yenişehirlioğlu, devlet ve millet işbirliğiyle her türlü felaketin üstesinden gelineceğini söyleyerek "En son felaketzede kurtarılana kadar, yaralarımız tamamen sarılana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Kavgayı sonra da yapabiliriz." dedi.

Busenur Çalık Haber7.com - Yasemin.com
Haber 7 - Busenur Çalık
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...