TDED Genel Başkanı Erdem'den "dayanışma" açıklaması: Yaralarımızı hep birlikte saracağız

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, "Asrın felaketini" yaşayan Türkiye'de büyük bir dayanışma yaşandığını ifade etti.

TDED Genel Başkanı Erdem'den "dayanışma" açıklaması: Yaralarımızı hep birlikte saracağız
TDED Genel Başkanı Erdem'den "dayanışma" açıklaması: Yaralarımızı hep birlikte saracağız
GİRİŞ 20.02.2023 11:01 GÜNCELLEME 20.02.2023 11:01

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ilk gününden itibaren yardım seferberliğinin devlet öncülüğünde ve rehberliğinde sürüldüğü belirtti.

'YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Bölgede, gelişmiş ülkelerin dahi üstesinden gelmekte zorlanacağı dünya karasal deprem tarihinin en büyük depremlerinden birinin yaşandığına işaret eden Erdem, şöyle devam etti:

"Devlet birimleri başta olmak üzere, arama kurtarma ekipleri, sağlık kurumları ve hayati ihtiyaçların giderilmesine yardımcı olan yardım kuruluşları ilk günden bu yana yaraları sarmaya, geleceğimiz için umut vermeye devam ediyor. Bu kadar büyük acıyı yaşarken, yurt dışından gelen yardımlar ve arama kurtarma ekipleri yüreğimize su serpti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı üzere 70'i aşkın ülkeden yardım ulaştı ve onlarca ülkeden gelen kurtarma ekipleri umutlar tükeninceye kadar mücadele etti. Bu acı günlerin bizi yan yana getirdiğine, insani dayanışmanın dost, düşman ayırmadığına, bütün düşmanlıkları unutturduğuna şahit olduk. Acı ve üzüntüyü paylaştık. Yaralarımızı hep birlikte saracağız."

'KAMUOYUNU OYALAYANLARA VERECEĞİMİZ CEVAP 'HEPİMİZ DEVLETİZ' OLACAKTIR'

Milletin seferberliğini baltalayacak, yardımı engelleyecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdem, "Millet olma şuurunu sonuna kadar hissettiğimiz bir zamanda buna gölge düşürecek suni kargaşa ve asılsız iddialarla kamuoyunu oyalayanlara vereceğimiz cevap, 'hepimiz devletiz' olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yardım seferberliğinde tek yürek olduğunu aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"Ticari kuruluşlarımız, bankalarımız ve bu ülkenin fedakâr her ferdinden cömert yardımlar yağdı. İnanıyorum ki bu yardım seferberliği devam ettiği sürece, bölge kısa zamanda refah günlerine geri dönecek, imrenilecek alt ve üstyapıya kavuşacaktır. O zamana kadar hepimiz üzerimize düşen görevleri yaparak birlik ve beraberliği bozacak açıklama ve girişimlerden sakınarak genç nesillere umutlu yarınlar inşa edeceğiz. Depremzedelerin çıkar gözetmeden ve ayrımcılığa tabi tutmadan yardımına koşan, tedavileri ve hayati ihtiyaçlarıyla ilgilenen, morallerini yükseltmek ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmak için maddi ve manevi desteğini esirgemeyen devlet ve sivil toplum kuruluşlarımıza, toplu ve ferdi gayretlerini esirgemeyen tüm insanlara ve insanlık ailesine müteşekkiriz. Allah hepsinden razı olsun."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı