Yılmaz Özdil Sözcü Gazetesi'nden de ayrıldı

Geçtiğimiz gün Sözcü Tv'den ayrılma kararı alan gazeteci Yılmaz Özdil, Sözcü Gazetesi'nden de istifa etti.

GİRİŞ 09.03.2023 13:19 GÜNCELLEME 09.03.2023 18:49
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Gazeteci Yılmaz Özdil, 1 Mart tarihinde yayın hayatına giren Sözcü Tv'den 5 gün sonra ayrılma kararı almıştı. Özdil'den bugün ani bir karar daha geldi. 

SÖZCÜ GAZETESİ'NDEN DE İSTİFA ETTİ

Yılmaz Özdil, yıllardır yazarlık yaptığı Sözcü Gazetesi'nden de istifa ettiğini duyurdu. Ayrılık kararını sosyal medya hesabından açıklayan Özdil, "Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın." açıklamasını yaptı.

MERAL AKŞENER SAHİP ÇIKTI

Özdil'in ayrılık kararı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de kendisine sahip çıktı. Akşener, kendisini savunduğu gerekçesiyle Sözcü Tv'deki görevinden alındığı iddia edilen Özdil için "Elbet bu da geçer yahu... Dürüstlüğün, tarafsızlığın ve hakkaniyetin değeri elbet bir gün anlaşılır. Yolunuz açık olsun Yılmaz Bey." paylaşımını yaptı. 

YENİ ÇAĞ'DAN TEKLİF

Öte yandan Yılmaz Özdil'e İYİ Parti'nin yayın organı Yeni Çağ Gazetesi'nden iş teklifi geldi. Özdil'in ayrılığını haber yapan Yeni Çağ, "Korkma Yılmaz, arkanda dağ gibi Yeniçağ var. Yeniçağ senin ve ekibinin evi sayılır. Özgür ve bağımsız haberlerin merkezinde her zaman Yılmaz Özdil'e yer var." ifadeleriyle Özdil'e açık iş teklifinde bulundu.
Sözcü'den ayrılan Özdil'in bu teklifin ardından Yeni Çağ'a geçip geçmeyeceği merak konusu oldu.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Özdil, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile  bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kinayeli sözlerle duyurmuştu. Özdil, bu görüşmeye ilişkin "Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu lütfedip telefon etti, Chp ve medya üzerine konuştuk, kendisine yürekten teşekkür ederim, neler konuştuğumuzu şu anda anlatacak bir televizyon ekranına sahip değilim, bir gün anlatabilme imkanım olduğunda cümleten anlatırım" demişti.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 141
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen şuna meral apla beni vekil yapacak desene Yalan her yerde yalandir adresi farketmez
    Cevapla
  • Muhteşem 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğana atıp tutmakla da yaranamadın ruh hastaları
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2500 TL'ye kitap satıp milleti kekleyen sonrada doğru sözlü diye meydana çıkanlara gülüyorum maral ablanın kaseti varmı sende
    Cevapla
  • Çamoluk'lu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanede günümüz Gandi si Kemal diye bir kitap bas Beş binden çak gitsin samancılara
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Yılmaz kardeş sakın üzülme umutsuzluğa da kapılma, önce işsizlik maaşına başvur, o ara bir Atatürk kitabı daha yaz bu günün raiçi ile en aza 25000 TL ye sat gitsin anasını satıyım, hazır EYT de çıktı ona da baş vurursun, idare edip gidersin kardeş, sakın kendini koyverme gün doğmadan neler doğar, hadi bakıyım göreyim seni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi