Tepkilerin odağındaki Kızılcık Şerbeti dizisini savunmak eski HDP’liye düştü!

Muhafazakar aile yapısını hedef alan ve gelen tepkiler sonrası RTÜK'ten ceza yiyen Kızılcık Şerbeti isimli diziyi korumak HDP’ye düştü. HDP’li Altan Tan İngiliz Independent’e konuşarak dizinin avukatlığına soyundu.

GİRİŞ 31.03.2023 12:30 GÜNCELLEME 31.03.2023 12:30
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Son dönemde televizyon ekranlarında yayınlanan bazı diziler direkt olarak muhafazakar aile yapısını hedef alıyor. Başörtülü karakterle yer vererek öne çıkan ancak maksatlı yayın yaptığı değerlendirilirken dizilerde her gün mütedeyyin aile yapısına saldırı seansları düzenlendiği belirtiliyor. Son dönemde yayına giren Kızılcık Şerbeti, Veda Mektubu ve Ömer gibi yapımlarla evlere giren bu dizilere kamuoyundan tepkiler çığ gibi yükselirken, savunuculuğunu ise halktan kopuk isimlerin yapması manidar karşılanıyor.

Televizyonda muhafazakarlara savaş açıldı: Hedefte dini değerlerimiz mi var?Televizyonda muhafazakarlara savaş açıldı: Hedefte dini değerlerimiz mi var?

TEPKİ YAĞDI, CEZA GELDİ AMA DURMADILAR

Birçok dizide başörtülü kadınlara veya muhafazakar aile yapısına yönelik yapılan yönlendirmeler son dönemde tavan yaptı. Bu dizilerden en öne çıkanı da Show Tv ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti isimli dizi oldu. Söz konusu diziye muhafazakar aile yapısına ciddi zarar verildiği gerekçesiyle çok tepki gelirken, son bölümde yaşanan sahne her kesimi çileden çıkardı. Aikesi tarafından istemediği erkekle zorla evlendirilen Nursema isimli karakterin, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması dakikalar boyunca ekranlara yansıtıldı. 

Söz konusu dizinin önceki bölümlerinde ise mübarek Ramazan ayında alkol içmek normalleştirilmeye çalışılmıştı. Kızılcık Şerbeti dizisinde bir karakter, alkolü normalleştirmeye çalışarak, bunun için mücadele verildiğini belirtmişti. Dizideki karakter, "Burası laik bir ülke. İçkiden rahatsız olan varsa gitsin evinde açsın orucunu. Bu halk bunun için çok mücadele verdi." demişti.

Kadına şiddetin özendirildiğini vurgulayan izleyiciler, diziye tepki gösterirken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) harekete geçmişti. RTÜK, 'Kızılcık Şerbeti' isimli dizi hakkında inceleme başlatımış ve dizinin yayın kanalı Show Tv’ye 5’er kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası uygulamıştı.

 

İNGİLİZ’E KONUŞTU, DİZİNİN AVUKATLIĞINI YAPTI

Muhafazakar aile yapısına ve kadına şiddet nedeniyle toplumdan büyük tepki toplayan diziyi savunmak eski HDP'li isimlere düştü. HDP 26. Dönem Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İngiliz kökenli Independent'te Kızılcık Şerbeti dizisini savundu. Diziyi ilk bölümünden itibaren takip ettiğini söyleyen Tan, halkın büyük bir kesiminin tepki gösterdiği diziyi açıkça güzelledi. 

Diziyle ilgili Show Tv'ye verilen ceza sonrası "RTÜK ne oluyor sana niye harekete geçiyorsun" diyen eski HDP'li Tan, konuşmasında dizinin avukatı olmadığını söylemesine rağmen her cümlesinde diziyi savundu. Tan, "Arkadaş niye bu kadar zorunuza gidiyor." diyerek kendisinin birçok dindar aileyi tanıdığını ve birçoğunun neler çevirdiğini bildiğini iddia etti. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 63
  • Selahattin ADANA 11 ay önce Şikayet Et
    Kabahatli bu tv ler olamaz ; kabahatliler tv leri bu kanallara ayarlı evlerdeki ebeveynlerin OLMALI!
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bu kanallar acil kapatılmalı çoluk çocuk herkesi zehirliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Kapatilmali.
    Cevapla
  • Abdullah 11 ay önce Şikayet Et
    bu diziyi hiç izlemedim ama bunlar toplumda olan şeyler bence.Abartmayın.
    Cevapla
  • gokhan 11 ay önce Şikayet Et
    Hdpkk Avrupanın ürünü, Avrıiupa Türk aile yapısını bitirmek için lgbt propagandasını Netflix de yayıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!