Maviyle yeşilin adresi Datça’nın bilinmeyen yönleri Gündüz Gece’de

Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin, tarihi mirasların yer aldığı Gündüz Gece bu hafta gözde tatil beldelerinden Muğla Datça’dan izleyici karşısına çıkacak.

Maviyle yeşilin adresi Datça’nın bilinmeyen yönleri Gündüz Gece’de
Maviyle yeşilin adresi Datça’nın bilinmeyen yönleri Gündüz Gece’de
GİRİŞ 08.04.2023 09:26 GÜNCELLEME 08.04.2023 09:26

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta yeşiliyle mavisiyle görenleri kendisine haytan bırakan Muğla Datça’dan nefes kesen görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Kürşat, Datça’da ilk olarak bir eve misafir oldu. Muğlalı kadınlarla birlikte yörenin eşsiz yemeklerini hazırlayan Kürşat, kadınların hayat hikayeleriyle kâh güldü kâh hüzünlendi.  Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Datça’da bulunan kadınlara özel kıraathane oldu. Alışılagelmişin dışında olan bu kıraathaneyi ziyaret eden Kürşat el işi yapan kadınlarla sohbet etti. Gündüz Gece ekibi gezisinin devamında Datçalı bir teyzeyi ziyaret etti. Teyzenin yetiştirdiği birbirinden güzel çiçekleri gören Kürşat, çiçeklerin güzelliği karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Gündüz Gece ekibinin son durağı Datçalı camı bir nakış gibi işleyen zanaatkarın atölyesi oldu. Cam işlemecisi kadından cam şekillendirirken dikkat edilmesi gerekenleri dinleyen Kürşat, koyu bir sohbete daldı. Camın insan ruhuna benzediğini ve sanıldığından daha güçlü bir materyal olduğunu belirten zanaatkarın el işçiliğiyle camların üzerine yaptığı desenleri inceleyen Kürşat gözlerine inanamadı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi