RTÜK'ün kararı sonrası Nagehan Alçı 'Hodri meydan' dedi

RTÜK'ün Show Tv'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti isimli diziye verdiği yayın durdurma kararına tepki gösteren Nagehan Alçı, karara karşı adeta 'hodri meydan' dedi.

GİRİŞ 15.04.2023 16:41 GÜNCELLEME 15.04.2023 16:58
Bu Habere 312 Yorum Yapılmış

RTÜK, Show TV’de yayınlanan ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisinin yayınını 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesindeki "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" ilkenin ihlali nedeniyle yayın durdurma kararı almıştı. Alınan karar dün akşam uygulanarak Kızılcık Şerbeti dizisi yerine RTÜK'ün gönderdiği bir belgesel yayınlandı.

NAGEHAN ALÇI MEYDAN OKUDU

RTÜK'ün yayın durdurma kararı Show Tv'nin de içinde bulunduğu Ciner Holding Grubu'nun bir çalışanı olan gazeteci Nagehan Alçı'nın tepkisini çekti. Kendilerinin bu Türkiye'nin son merkez medyası olduğunu iddia eden Alçı, Kızılcık Şerbeti dizisine verilen cezayı 'Zulüm' şeklinde nitelendirdi. RTÜK'ün kararına karşı adeta 'hodri meydan' diyen Alçı, Show Tv'nin yapılanlara direneceğini belirtti. 

Alçı konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti üzerinden show TV'ye yaptığı şeyin tek adı var: Zulüm. Fakat hiç heveslenmesinler! Şu an bu ülkenin geriye kalan tek merkez medya grubu olan bizler direneceğiz! Ne 'Kızılcık Şerbeti' dizisini bitirebilirler ne de biz bu kurnazca yöntemlere teslim oluruz..

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 312
  • Osman Batur 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan hadsiz, cürmün kadar dahi yer yakmazsın. Ha tüm kanallara diziler için gereği yapılmalıdır. Veya şifre koyulmalı. Bu kişi kendini essahtan bir şey mi sanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki toplumun her kesiminde sorunlu ya da ahlaksız davranışlar yapan yokmuş gibi sadece dini kimlik yükledikleri karakterleri kötü göstermeleri çok yanlış. Üstelik karakterlerin davranışları yapmacık ve çok aşırı. Bu kadar zengin bir aile hiç mi kendini geliştirmemiş. Tek dertleri İslam'ı aşağılamak
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    İnançlı insanları aşağılayan berbat bir dizi. Adam kızını Amerika da okutuyor ama zorla evlendiriyor hadi ordan nerde kalmış böyle bir zihniyet. Saçma ve nifak tohumu ekiyorlar
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK kanlı sahneleri grileştirmekten başka bişey de yapar mıymış? Gelişme var..
    Cevapla
  • Mahor 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşını orda alıyorsun hadi oradan konuşursun tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!