Muhalif medyada büyük panik! 'Erdoğan kazanacak görmeyelim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı nedeniyle bugüne kadar yapılan birçok projeyi görmezden gelen muhalif medya, bugün yine şaşırtmadı. TUSAŞ'ın yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği Hürjet'in ilk uçuşu bugün muhalif gazetelerde yer almadı.

GİRİŞ 26.04.2023 14:00 GÜNCELLEME 26.04.2023 14:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son yıllarda ürettiği yerli füzeler ve insanlı, insansız savaş sistemleriyle dünyanın dikkatini çeken Türkiye, savunma sanayinde her gün yeni bir başarıyı yaşıyor. Türkiye'nin gelişen savunma sanayisi 7'den 70'e herkesi memnun ederken, muhalefetin kuyruğuna takılan bir takım medya ise gözlerini ve kulaklarını tıkamaya devam ediyor.

HÜRJET İLK UÇUŞUNU YAPTI

Türkiye'nin uzun zamandır beklediği savuma sanayii projelerinden biri daha hayata geçirildi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Hürjet, dün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ülkemizin ilk jet motorlu askeri eğitim ve hafif taaruz uçağı olan Hürjet, TUSAŞ'a komşu olan Mürted Hava Meydan Komutanlığı'ndan pilotuyla kalkış yaptıktan sonra, 14 bin feet yükseklik ve 250 knot hava süratine ulaştı. 

Toplam 26 dakika havada kalan Hürjet, ilk uçuşunu başarıyla tamamlamasının ardından emniyetli bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

MUHALİF MEDYA GÖRMEZDEN GELDİ

Seçim tarihine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan bu teknolojik çağ atlamanın, hali hazırda anketlerde birinci olarak çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy potansiyelini arttırdığını gören bazı yayın organları uzun zamandır uyguladıkları 'Görme, duyma' stratejisine devam etti. 

Türkiye'nin yaşadığı bu büyük başarı altılı masa destekçisi basın yayın organları tarafından görmezden gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı altında, muhalefeti destekleyen gazeteler, Türkiye'nin yaşadığı büyük başarı ve gurura sayfalarında yer vermedi. Dünyanın bile birçok yayın organında yer alan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in dünkü uçuşu, bugün muhalif gazetelerin 1. sayfalarında yer almadı. 

CHP’ye yakın Sözcü gazetesi, Davutoğlu destekçisi Karar gazetesi, Akşener destekçisi Yeniçağ Gazetesi, Karamollaoğlu destekçisi Milli Gazete, Perinçek destekçisi Aydınlık Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Birgün Gazetesi ve Korkusuz Gazetesi Hürjet'e 1. sayfada yer vermedi.

MUHALİF MEDYA: GÖRMEDİM, DUYMADIM

Ancak yaşanan bu olay altılı masa destekli medyanın ilk görmezden gelişi değil. Erdoğan karşıtı medya, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yerli ve milli olarak üretilen birçok projede, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan birçok gelişmede "Görmedim, duymadım" oyununu oynadı. 

Muhalif gazeteler, günlerdir vatandaşlarımızın görmek için uzun kuyruklar oluşturduğu TCG Anadolu gemisinin envantere girişini, Karadeniz gazının karaya ulaştırılmasını, Yeni Altay Tankı'nın TSK'ya teslimini, İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını, TOGG 10X'i üretimini, İMECE gözlem uydusunun uzaya fırlatılmasını ve Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılışında üç maymunu oynadı.

işte Hürjet'e yer vermeyen o gazeteler;

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 29
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar heykel açılışını bilir
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    eyyyy besleme basın,Ekrem musluk açıyor koşun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    muhalif medyada yer almamasına sasirdikmi asla bunların gözleri kör
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur itifakı tek yürek helal olsun tek gayeleri ezan,bayrak, vatan, birlik beraberlik tır.
    Cevapla
  • konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    milli görüşçü, erbakancı, saadet partili bir arkadaşımın, bu arada kk ye de oy vermeye elim gitmez diyen arkadaşımın ne kızılelmadan, ne ankadan, ne gökbeyden, ne piyade tüfeğinden, ne füze sistemlerinden haberi var, sonra da derler ki siz cahilsiniz. bu tür insanlara ulaşabilmek çok önemli. yoksa kendimiz çalar kendimiz oynarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!